Dron koji je pao u Zagrebu imao je bombu s upaljačem

Datum objave: 23.03.2022   Broj čitanja: 1270
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je priopćenje za medije vezano uz vještačenje ostataka letjelice koja je pala na Zagreb.
Dron koji je pao u Zagrebu imao je bombu s upaljačem


Državno odvjetništvo je objavilo da je "radilo analize tragova izuzetih na mjestu događaja" i "izdalo naloge za provođenje više vrsta vještačenja (kemijsko-fizikalnih, mehanoskopskog, balističkog, toksikološkog) te je zatraženo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke".

"Radilo se o avio bombi s pripadajućim upaljačem, nema osnove za konačni zaključak"

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, do sada, dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata kemijsko-fizikalnog vještačenja, stoji u priopćenju. Balističkim vještačenjem metalnih fragmenata utvrđeno je da se radilo o avio bombi sa pripadajućim upaljačem, objavio je DORH.

Rezultati dosadašnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja i rezultati dijela provedenih vještačenja, ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka, stoji u priopćenju.

"S obzirom na navedeno, ovo državno odvjetništvo u koordinaciji s nadležnim tijelima uključenima u kriminalističko istraživanje (predstavnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Ravnateljstva policije – Uprave kriminalističke policije, Vojne policije i obavještajnih agencija) nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice", stoji u priopćenju.

"Ovo priopćenje je objavljeno sukladno članku 60. stavku 3. Zakona o državnom odvjetništvu prema kojem državni odvjetnik može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost. U takvom slučaju javnost će se obavijestiti samo o radnjama koje su poduzete ili se poduzimaju, bez navođenja imena sudionika u postupku i sadržaja tih radnji", zaključuje se u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO