Zabilježili čak 370 krađa goriva prošli tjedan! Isplativije im platiti kaznu nego pun tank goriva...

Datum objave: 23.03.2022   Broj čitanja: 1610
Ogroman rast cijena goriva u Europi izazvao je val nezadovoljstva među vozačima koji smišljaju načine kako što manje 'kihnuti' na benzinskoj.
Zabilježili čak 370 krađa goriva prošli tjedan! Isplativije im platiti kaznu nego pun tank goriva...


U moru inovativnih ideja, najdalje su otišli Nizozemci koji su provalili novi 'način uštede'.

Oni jednostavno ne plaćaju gorivo. Natoče auto i odu, piše Jutarnji list.

Iako se radi o čistoj krađi, vozači u Nizozemskoj imaju računicu. Pun tank od 70 litara trenutno se plaća 164 eura (1242 kune), a kazna za takav prekršaj iznosi 131 euro (990 kuna). Dakle, ukoliko ih uhvate u prekršaju, njihova zarada i dalje iznosi 252 kune.

Barem tako misle.


Kako navode nizozemski mediji, prošloga je tjedna zabilježeno 370 krađa goriva. Kradljivci su najčešće samo pobjegli, no zaposlenici benzinskih postaja tvrde da im mnogi vozači nakon što natoče gorivo kažu da ga nemaju s čime platiti. Neki su im kao garanciju ostavili dokumente po koje se nikada nisu vratili.

 

Lourens 't Hart iz agencije SODA koja prati kriminal na benzinskim postajama objasnio je što se događa: 'Ne mislim da je riječ o porastu kriminala. Ljudi žele platiti, ali ne mogu. Očekujemo da će se fenomen neplaćanja nastaviti sve dok cijene goriva divljaju'.

Komentirao je i računicu da je bolje platiti kaznu nego puni rezervoar: 'Vidio sam to na internetu, ali moram upozoriti potencijalne kradljivce da rupe u zakonu nema. Uz kaznu, oni moraju platiti i trošak goriva. Dakle, računica ne postoji'.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO