Voće bogato ugljikohidratima i voda kišnica! Evo kako su dva brazilska dječaka preživjela u amazonskoj prašumi

Datum objave: 19.03.2022   Broj čitanja: 2283
Dvojica brazilskih dječaka starih sedam i devet godina preživjela su 25 dana u amazonskoj prašumi, hraneći se voćem i pijući kišnicu, objavile su vlasti u petak.
Voće bogato ugljikohidratima i voda kišnica! Evo kako su dva brazilska dječaka preživjela u amazonskoj prašumi

 

Braća Glauco (7) i Gleison (9) pronađeni su 35 kilometara od mjesta nestanka, pothranjeni, dehidrirani, ali inače dobro.

"Već se polako oporavljaju", kazao je Januario Carneiro da Cunha Neto, zdravstveni dužnosnik u Manausu, glavnom gradu brazilske savezne države Amazonas. 

Dječaci, pripadnici autohtonog plemena Mura, nestali su 18. veljače kad su napustili svoje selo ruralnom okrugu Manicore i ušli u gustu prašumu u želji da love ptice.

"Preživjeli su na kišnici i sorvi, lokalnom voću bogatom ugljikohidratima ", rekao je Carneiro. 

Rosinete da Silva Carvalho, majka pronađenih dječaka i njihovih desetero braće i sestara, kazala je mjesnim medijima da su oni "navikli jesti sorvu jer je najstariji sin uvijek nosio punu torbu voća kad je išao u lov".

Vlasti su ih već prestale tražiti, ali mještani nisu odustali. Slučajno ih je pronašao obiteljski prijatelj koji je krenuo u prašumu po drva. Zatekao je starijeg dječaka kako na leđima nosi mlađeg koji je postao preslab da hoda.

Dječaci su odvedeni u bolnicu u Manaus, gdje se liječe od nekih infekcija i porezotina. 

Njihova pustolovina podsjeća na onu s početka prošle godine kad je pilot Antonio Sena preživio 38 dana u amazonskoj prašumi nakon što mu se srušio zrakoplov.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO