Poznat identitet stradalih studenata

Datum objave: 18.03.2022   Broj čitanja: 17620
Dva studenta Hrvatskih studija pronađena su mrtva u Zagrebu. Obojica su poginula od strujnog udara, ali s danom razlike.
Poznat identitet stradalih studenata


Jedan mladić nestao je u srijedu, a njegovo tijelo pronađeno je u četvrtak ujutro. Drugi ga je, vjerojatno ne znajući da je tijelo pronađeno, išao tražiti te je poginuo, također od udara struje na vagonu.

Jučer ujutro pronađeno tijelo mladića za kojim se tragalo

Tijelo Nikole Michaela Sušeca pronađeno je jučer ujutro, nakon potrage. Policija je objavila da je poginuo od strujnog udara.

"Jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno je tijelo za sada nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta", objavila je policija ujutro.

Onda su, tijekom jutra, tu informaciju nadopunili. "Nedvojbeno je utvrđen identitet, radi se o muškoj osobi, hrvatskom državljaninu starosti 21 godinu. Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže", objavila je policija.

Jutros pronađeno tijelo drugog mladića

No jutros je nađeno i tijelo drugog mladića, Jerka Kučića. On je, kako su kazali iz policije, s prijateljima išao tražiti nestalog kolegu, popeo se na vagon i poginuo.

"Danas, 18. ožujka iza 8 sati ujutro, zaprimljena je dojava da je na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi iz dojave te su Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili očevid.

Prema do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je kako je u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan ranije. Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku", objavila je policija.

Fakultet objavio da je poginuo student

Od obojice mladića oprostio se i fakultet na kojem su studirali, Hrvatski studiji. "Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života.

Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.

Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem", piše fakultet o prvom stradalom mladiću.

Drugi student ga išao tražiti pa poginuo

Kako su objavili Hrvatski studiji, drugi poginuli mladić je Jerko Kučić.

"Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je student II. godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. ožujka 2022. u 23. godini života.

Rođen je u Splitu u srijedu 14. srpnja 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture. Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem", stoji u objavi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO