U šampanjcu pronađene smrtonosne količine psihoaktivne droge MDMA! Povučen sa tržišta

Datum objave: 16.03.2022   Broj čitanja: 3190
Jedna je osoba umrla, a 12 ih je otrovano.
U šampanjcu pronađene smrtonosne količine psihoaktivne droge MDMA! Povučen sa tržišta

 

 

U nekoliko boca luksuznog šampanjca Moët Chandon Imperial Ice diljem Europe pronađeni su tragovi psihoaktivne droge MDMA te je šampanjac masovno povučen iz prodaje. Otrovano je čak 12 ljudi, četvero u Nizozemskoj i osmero u Njemačkoj,  a 52-godišnji Harald Georg Z umro je nakon što je popio gutljaj kontaminiranog šampanjca.

 

Prema nizozemskoj službi za sigurnost hrane i pića, količina MDMA-a pronađena u ovim bocama Moeta boca smrtonosna je, zbog čega ih je bilo nužno što prije povući s tržišta. I dalje nije poznato kako se MDMA pojavila u tim bocama i, s obzirom na to, nemoguće je procijeniti koliko je još boca u optjecaju te ih je dok se ne utvrde sve okolnosti nužno maknuti iz prodaje u što većem broju.

 

Zdravstvene vlasti upozorile su da se kontaminirane boce vizualno ne razlikuju od onih regularnih, ali da je moguće primijetiti razliku na sljedeći način: šampanjac u kojoj se nalazi droga neće biti toliko pjenušav kad se ulije u čašu, tekućina će biti crvenije ili smeđe nijanse i imat će specifičan miris. 

 

Pretpostavka je da iza svega stoje krijumčari droge koji su na ovaj način htjeli transportirati MDMA, ali je u distribuciji došlo do problema.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO