Rusija objavila fotke iz Hrvatske: 'S euforijom ste dočekali naše sankcije, sada ste u strahu i grozničavom kalkuliranju'

Datum objave: 08.03.2022   Broj čitanja: 2287
Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve s naslovom 'Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji', a tekst su ilustrirali s gužvom na INA-inoj benzinskoj postaji u Zagrebu tijekom jučerašnjeg dana kada su brojni građani pohrlili na natočiti gorivo zbog današnjeg poskupljenja.
Rusija objavila fotke iz Hrvatske: 'S euforijom ste dočekali naše sankcije, sada ste u strahu i grozničavom kalkuliranju'

 

- U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja - mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke - piše ruska novinarka.

- Euforija prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz bruxelleske kutije kao grašak i gotovo svaki sat, ustupila je mjesto grozničavom kalkuliranju posljedica za bližnje - dodaje ona te predviđa da će u bliskoj budućnosti cijene za europske građane naglo skočiti.

- Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeći na redu je nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju. Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica - piše.

- Bez Louis Vuitton torbica se definitivno može živjeti, kao i bez Adidas trenirki (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća, bez hrane, europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti. Čak i ako će ga na oba uha uvjeriti da su "za pobjedu ideala slobode" potrebne i takve žrtve - piše, između ostaloga, ruska novinarka.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO