Putin želi popis zemalja koje su mu uvele sankcije

Datum objave: 06.03.2022   Broj čitanja: 1012
Rusija je nakon invazije na Ukrajinu pod žestokim gospodarskim, ekonomskim i političkim sankcijama Zapada.
Putin želi popis zemalja koje su mu uvele sankcije

 

Times of Israel poziva se na izvještaj agencije RIA-Novosti i tvrdi kako je Vladimir Putin naredio svojoj administraciji da mu u roku od dva dana sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji.

 

Nije poznato koja je svrha tog popisa.

 

Informacija o popisu zemalja koje su uvele sankcije Rusiji spominje se u kontekstu odluka o režimu kretanja, ulaska i izlaska na teritorij Donbasa koji je Putin priznao prije nego je naredio totalnu invaziju na Ukrajinu.

 

- Sankcije koje Zapad uvodi jednako su teške kao objava rata, ali do toga, hvala Bogu, nije došlo - rekao je nedavno Putin.

 

Sad je, kako prenosi agencija Ria Novosti, naredio da mu sastave popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije. 

 

Popis bi mogao biti poveći. 

 

Među zemljama koje su glasale za uvođenje sankcija Rusiji je i Hrvatska, koja je uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru, a podržala je i odluku Europske unije da se neke ruske banke isključe iz SWIFTA.

 

Podsjećamo, ranije je Rusija otvoreno zaprijetila da će sve zemlje koje isporučuju oružje Ukrajini snositi odgovornost ako ono bude korišteno tijekom ruske operacije u toj zemlji. 

 

Hrvatska je Ukrajini poslala zaštitnu opremu i oružje vrijedno 124 milijuna kuna za što je ministar Mario Banožić rekao da se mogu opremiti četiri brigade. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO