Borrell priča o prelijevanju rata iz Ukrajine na zap. Balkan! Svima koji to žele treba poručiti: Nećete razbojnici

Datum objave: 27.02.2022   Broj čitanja: 1600
Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell obratio se na konferenciji za novinare u Bruxellesu nakon virtualnog sastanka ministara vanjskih poslova EU o krizi.
Borrell priča o prelijevanju rata iz Ukrajine na zap. Balkan! Svima koji to žele treba poručiti: Nećete razbojnici
 

- Ovo je odlučujući trenutak za Europu. Želimo sačuvati mir u Europi, ali moramo biti spremni braniti mir u Europi. Izazovi s kojima se mi kao Europska unija moramo suočiti će se povećati.

Dodao je da će Rusi koji omoguće invaziju na Ukrajinu morati "platiti visoku cijenu za svoje postupke".

Borrell je rekao je da je blok zabrinut da bi se kriza izazvana invazijom Rusije na Ukrajinu mogla preliti na susjedne zemlje, uključujući Moldaviju, Gruziju i zapadni Balkan.


Na koga misli kada je u pitanju zapadni Balkan nije precizirao, međutim ljudi sa zapadnog Balkana moraju biti razumni i ne dopustiti da situacija eskalira niti da je itko izvana zakuha, pa bila to Rusija, Amerika, Europska unija ili netko četvrti. Ili jednostavno: Nećete razbojnici! Jer, nemojmo se zavaravati. Winston Churchill je rekao: Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi... i tako je u politici. Međunarodnih prijatelja, barem bi to stanovnici Bosne i Hercegovine morali znati, nema. Postoje stalni interesi, a nekome je očito rat na ovim prostorima stalni interes. Stanovništvo konačno mora biti pametno.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO