Slučaj iz Čitluka prijavljen policiji, donesena odluka o nasilnicima s 57 glasova za i 3 suzdržana

Datum objave: 20.02.2022   Broj čitanja: 1783
Policiji je prijavljen slučaj vršnjačkog nasilja koji se dogodio u Čitluku kojom prilikom je na autobuskom stajalištu pretučen učenik Osnovne škole "Fra Didaka Buntića", potvrđeno je za portal "Avaza" iz MUP-a HNŽ-a.
Slučaj iz Čitluka prijavljen policiji, donesena odluka o nasilnicima s 57 glasova za i 3 suzdržana

 

- Slučaj je prijavljen proteklog tjedna - kazao nam je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Roditelji pretučenog dječaka, učenika devetog razreda O.Š. "Fra Didaka Buntića", objavili su video. Drugi učenik ga je oborio na tlo, tukao šakama u glavu, dok se psovalo, ne pokazujući ni mrvicu empatije prema žrtvi.

Prije samog početka tučnjave mobitel je već upaljen, što govori da se radi o planiranom događaju, a dječaka, kojemu, kako kažu roditelji, nije prvi put da je žrtva zlostavljanja, drugi dječak gura, obara na pod i doslovce mlati.

Na približavanje jednog od dječaka grupa mu govori „pusti ga nek se igra“, čime sokole nasilnika da ga nastavlja tući, bez ikakve milosti.

Roditelji pretučenog dječaka su šokirani. Ističu da svoju djecu nisu učili nasilju, da se njihovo dijete nije čak ni branilo. Pod šokom nasilja koje je pretrpjelo trenutno ne pohađa nastavu, a o svemu su obavijestili policiju te Centar za socijalni rad. Upoznata je i škola, koja je o događaju koji se zbio na autobusnom stajalištu saznala također putem videa.

- Škola je također obavijestila policiju, Centar za socijalni rad, nadležno ministarstvo, a već je donesena i odluka o statusu učenika koji su sudjelovali u tučnjavi, s 57 glasova za i tri suzdržana, kaže direktor Marin Kapular.

Upitan o kakvoj se odluci radi, ističe da ne bi govorio o tome do ponedjeljka, jer o svemu prvo trebaju saznati roditelji djece uključene u snimanje videa i tučnjavu, pa tek onda javnost. Roditeljima će odluka stići poštom.

Slučaj iz Čitluka prijavljen policiji, donesena odluka o nasilnicima s 57 glasova za i 3 suzdržana
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO