FOTO: Počeo HNS, donose se zaključci

Datum objave: 19.02.2022   Broj čitanja: 1802
Izvanredno zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH započelo je u subotu u Mostaru, a na njegovu okončanju očekuje se donošenje zaključaka kojima bi se, prema nacrtu dokumenta, trebalo pozvati na nastavak izborne reforme uz konstataciju kako nisu ispunjeni uvjeti za održavanje izbora najesen.
FOTO: Počeo HNS, donose se zaključci


U izjavi za medije prije zasjedanja predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je kako je cilj okupljanja hrvatskih stranaka “osigurati potpunu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH”.
“Želimo zajamčiti da Hrvati mogu birati legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH“, rekao je Čović. Upitan hoće li HNS BiH inzistirati na uspostavi trećeg entiteta ukoliko se ne provedu izmjene Izbornog zakona, Čović je rekao kako se radi o špekulacijama koje ne želi komentirati.


”Naše poruke će biti znak jedinstva predstavnika hrvatskog naroda u BiH“, dodao je.
Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović koji je član vodstva Hrvatskog narodnog sabora BiH rekao je kako će zaključci današnjeg zasjedanja biti sukladni Ustavu BiH.
“Ovom prigodom dajemo šansu BiH i pružamo ruku kako bi definirali naše odnose na bazi ravnopravnosti”, istaknuo je Cvitanović.
Prije početka zasjedanja vodstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru. Na okončanju zasjedanja očekuje se donošenje zaključaka kojim bi se prema nacrtu dokumenta koji je procurio u javnost trebalo pozvati bošnjačke stranke na nastavak razgovora o izbornoj reformi te potvrditi kako nema uvjeta za održavanje izbora."

FOTO: Počeo HNS, donose se zaključci
FOTO: Počeo HNS, donose se zaključci
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO