NAPOKON SPOMENIK UBIJENOJ VUKOVARSKOJ DJECI: Jedan nogometni klub je glavni investitor

Datum objave: 14.02.2022   Broj čitanja: 896
Rozika Fischer, majka djevojčice Martine ubijene u Borovu Selu i predstavnica majki ubijene vukovarske djece, nezaustavljivo pokreće već drugu inicijativu u spomen na najmlađe i najnevinije žrtve rata.
NAPOKON SPOMENIK UBIJENOJ VUKOVARSKOJ DJECI: Jedan nogometni klub je glavni investitor

 

Nakon što je zahvaljujući Rozikinom angažmanu u Vukovaru osvanuo prekrasan mural stradalim mališanima, sada će ovaj grad dobiti i spomenik posvećen ubijenoj djeci. Za idejno rješenje spomen obilježja zaslužan je poznati crtač stripova Nenad Barinić, a u ovom projektu, kao i u onom prethodnom, Roziki je pomogao Stjepan Kovačević iz Bogdanovaca, piše dnevno.hr

 

Spomenik bi trebao biti vidljiv Koloni sjećanja

No, sve bi još neko vrijeme ostalo na razini ideje, da se kao glavni investitori nisu uključili članovi HNK Rijeka  koji su za izradu spomenika donirali izdašan iznos:

 

“Ugodno nas je iznenadila investicija HNK Rijeka, kao i njihov angažman oko spomenika najmlađim žrtvama”, doznajemo od jednog Vukovarca uključenog u projekt.

 

“Sada dogovaramo prikladnu lokaciju, jer je Rozikina želja da spomenik vidi što više ljudi. Nadamo se nekoj lokaciji na kojoj bi spomenik bio vidljiv posjetiteljima Kolone sjećanja u vrijeme obljetnice”, dodao je naš sugovornik.

NAPOKON SPOMENIK UBIJENOJ VUKOVARSKOJ DJECI: Jedan nogometni klub je glavni investitor
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • A.S.14.02.2022 18:31 sati
    To će biti spomenik za svu djecu Vukovara, a stradala su hrvatska djeca. Oni su svoju djecu sklonili na vrijeme i nisu ih vratili u Vukovar nakon ljetnih praznika. Još jedna prevara i izjednačavanje žrtve i agresora.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO