Mostarskom sjekirašu mjesec dana pritvora

Datum objave: 12.02.2022   Broj čitanja: 1461
Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom..
Mostarskom sjekirašu mjesec dana pritvora

 

I.M. određen je jednomjesečni pritvor na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 11.2.2022., zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Oštećenje tuđe stvari'' iz čl. 293. u stjecaju sa kaznenim djelom ''Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti'' iz čl. 359. KZ FBiH.

 

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 9.2.2022. godine, oko 21,30 sati u Mostaru, u ulici Fra Franje Miličevića br. 25, u stambenoj zgradi u kojoj živi, lovačkom sjekiricom-satarom i metalnom bejzbol palicom oštetio ulazna vrata stana vlasništvo Z. M. na šestom katu i dvoja ulazna vrata koja vode na mansardu, a potom prilikom intervencije policijske patrole, policajcima J.J., N.H. i S.Ć. se obraćao vulgarnim riječima i psovkama, prijeteći da će ih napasti i ''pobiti'', krećući se prema njima držeći u rukama lovačku sjekiricu-sataru i metalnu bejzbol palicu, da bi nakon toga bio savladan od strane policajaca i lišen slobode.     

       

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

 

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva Mostar.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO