Njemački biskupi kreću svojim putem! Pobuna sve veća! Je li novac u pozadini raskola? Kölnska nadbiskupija bogatija od Vatikana!

Datum objave: 10.02.2022   Broj čitanja: 1103
Posljednjom općom skupštinom sinodalnog puta, njemačka crkvena kriza postigla je novu razinu. Naime, većina biskupa u Njemačkoj izglasala je da želi promjenu nauke po pitanjima koja nisu bliska aktualnom nauku Katoličke crkve.
Njemački biskupi kreću svojim putem! Pobuna sve veća! Je li novac u pozadini raskola? Kölnska nadbiskupija bogatija od Vatikana!


 Augsburški teolog, autor knjige i inicijator Youcata, Bernhard Meuser upozorava na drmatično stanje njemačke crkve,  za kath.net, i žestoko je ustao protiv tamnošnjih biskupa.

Prema njegovom mišljenju, rimokatoličku biskupi u Njemačkoj uskoro i formano neće biti takvi, već će krenuti s "Njemačkom katoličkom crkvom".


Stoga je on poslao pismo 3000 biskupa diljem svijeta. “Činjenica da je papa Leo X. jednom odbacio teze Martina Luthera kao nebitne ‘redovničke prepirke’ možda je bila pogreška s najozbiljnijim posljedicama u crkvenoj povijesti. Točno 500 godina kasnije, Rimokatolička crkva ponovno je na točki da umanji i zanemari teološku raspravu u jednoj ne tako dalekoj zemlji kao njemački problem. Sljedeći raskol u kršćanstvu je pred vratima. I vratit će se iz Njemačke. Ovaj put zarazit će sve mjesne crkve duhom pobune i izdaje evanđelja ako univerzalna crkva sada ne potvrdi temelje jedne, svete, katoličke i apostolske vjere i iznova je ne predstavi vjernicima.”

Meuser tvrdi da su reagirali biskupi iz Amerike, Australije, Indije... - Važno je znati da Učiteljstvo Crkve nije samo u Rimu. Povjereno je zajedništvu biskupa. Ova zajednica je uznemirena – i to ne samo zbog naše male dobrovoljne inicijative.

Može li se pročitati što ste napisali biskupima?

Meuser: O da. Sve što trebate učiniti je otići na www.neueranfang.online , gdje ćete pronaći kampanju #Sedam pitanja. Tamo se također možete prijaviti za newsletter kako biste uvijek dobivali najnovije vijesti. Preporučio bih ga svima koji, poput nas, vide “zlostavljanje” u njemačkom sinodalnom putu. Srećom, sve više katolika počinje vidjeti svjetlo. A luda stvar je da nas puno evanđeoskih kršćana podržava u našem otporu. Podsjećaju nas na propast njihove vjerske zajednice kroz “samosekularizaciju” i mole nas: “Nemojte napraviti istu grešku!”

Dakle, vi ste grupa otpora?

Meuser: U međuvremenu jesmo. Pokretačka snaga njemačkog sinodalnog puta su funkcioneri i ljevičarski teolozi, a neki od sinodalista širom otvaraju usta, za koje se može sa sigurnošću pretpostaviti da nikada nisu vidjeli katekizam iznutra, a vjerojatno čak i bogomolju rijetko kada gledano iznutra. Nema ni duha ni snage i srušit će se poput kuće od karata kada se dim ugasi i pokroviteljstvo crkvenog poreza presuši. Deset godina nakon Pirove pobjede obići ćemo ruševine. Tada je vrijeme za obnovljenu crkvu onih koji u središte stavljaju Isusa – a to već čine sa spokojem i unutarnjom radošću. Naglašavam: Ovo se događa preko denominacijskih granica! Oni koji sada traže Isusa prepoznaju se kao učenici. Ja mislim da je nije tako teško prepoznati Božji rukopis u događajima. Bog ne griješi. A možda je ono što nam se trenutno čini katastrofalnim i zaprepašćujućim čudesan obrat milosti.


Međutim, postavlja se i pitanje je li novac u pozadini svega. Nadbiskupija u njemačkom gradu Kolnu još je 2015. objavila da raspolaže bogatstvom vrijednim oko 3,35 milijarde eura, što je čini bogatijom od Vatikana.


Papa Franjo još je tada pokušao staviti tamnošnju nadbiskupiju pod kontrolu, međutim u Kölnskoj nadbiskupiji tada su isticali svojdobrotvorni i pastoralni rad na kojeg se troši više od polovine bogatstva...
Kako god bilo iz svih kriza - ma koliko pohlepnih i diktatorski nastrojenih nadbiskupa, biskupa i nekih drugih lica na funkcijama bilo - Crkva će izići nesalomljiva i još jača jer Crkva nisu funkcije, Crkva je Krist, Crkva je narod Božji!


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO