Profesori marksizma u Hercegovačkom slučaju

Datum objave: 04.02.2022   Broj čitanja: 2977
Profesori marksizma uvijek su bili zanimljive pojave u Hercegovini. U onim vremenima sijali su strah, bili okorjeli komunisti, izjašnjavali se i kao besbošci za potrebe druga Tita i partije.
Profesori marksizma u Hercegovačkom slučaju


Međutim, zapuhaše neki novi vjetrovi, profesori marksizma postadoše uglednici na visokim funkcijama piše hercegovački portal sa sjedištem u Širokom Brijegu Otpor.media.


Proteklih dana objavljen je tekst o razriješenju “Hercegovačkog slučaja”, a autor je, tko bi rekao, profesor marksizma koji je preobukao dres u vremenu demokratskih promjena inicijala M. B., ravnatelj Gimnazije u Širokom Brijegu.

I dočekao je svojih pet minuta da se opet vrati na marksizam pa da može protiv franjevaca. Neće puno, da se fratri s Briga ne uznemire, ali hoće do te mjere da slavodobitno ustvrdi da u Crnač dolaze petrovci (u narodu, popovi) i da u Hercegovini pušu neki novi vjetrovi.


Međutim, kao marksist nije puno učio o zakonima u Vatikanu s obzirom da je ustvrdio kako je: Papina odluka nepromjenjiva!

Podsjećanja radi, samo u ‘Hercegovačkom slučaju’ odluke su se tri puta mijenjale, do posljednjeg “Romanis Pontificibusa” kojeg se ne može pronaći u službenom glasilu “Acta Apostolicae Sedis” jer nije ni uvršten.

Promašio je novinar/ravnatelj, a najbolja titula mu je ta iz Jugoslavije da je marksist, a koji se u novini bavi raznim temama, “ceo fudbal” jer je niz primjera kroz stoljeća kako su se mijenjali vatikanski zakoni, dekreti, bule… na kraju krajeva, biskup u Hercegovini ima Zakonik kanonskog prava prema kojem može primijeniti novu odluku i imenovati, primjerice, franjevca u Crnču, vratiti fratre u sustav, ali očito ne postoji želja. Još ako marksisti podupiru da se franjevce Hercegovine još jednom ubije kao 1945., onda zasigurno ni od biskupa neće biti želje da im pomogne.


 Ono što marksisti dobro znaju. Ovu situaciju iz Crkve prenijeti i na državu. Svjesni su oni da se njihovo vrijeme vraća. U Crkvi Hrvate se ništa nije pitalo, a Nijemce i Francuze se itekako pita, pogotovo sada kada ih nestaje mogu odlučivati što će, jer Hrvati su mali narod, može im se lako slomiti kičma, misle, a možda i vide… Hrvate se ništa neće pitati ni u političkoj situaciji, oko Izbornog zakona i budućnosti Hrvata u BiH. Sve je negdje već zapisano. Samo će spustiti glavu kada za to dođe vrijeme. Ako se nešto ne promijeni u glavama njihovih lidera… a marksisti znaju da se ništa neće promijeniti… jer hrvatstvo dobrog dijela onih koji se danas busaju u prsa je na razini marksista…

OTPOR.Media

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO