Aplikacija Sky razotkrila preko 2000 kriminalaca

Datum objave: 02.02.2022   Broj čitanja: 897
Razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u BiH počelo je uz suradnju s Eurpolom.
Aplikacija Sky razotkrila preko 2000 kriminalaca

 

Gotovo dvije tisuće osoba iz BiH koristilo je mrežnu aplikaciju Sky i kriptirane telefone za dogovore o počinjenju kaznenih djela, no svi oni sada će biti identificirani nakon probijanja njene zaštite i već su uslijedila uhićenja, potvrdio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

 

On je na konferenciji za medije u Banjoj Luci potvrdio kako su uhićenja 19 pripadnika organizirane kriminalne skupine s područja istočne Bosne, koja su provedena u utorak, upravo rezultat otkrivanja tragova u aplikaciji Sky. Sve uhićene tereti se za ilegalnu trgovinu narkoticima te oružjem i vojnom opremom.

 

"U posljednje vrijeme imamo pristup mnogim informacijama kojima do sada nismo imali. Neka uhićenja smo proveli na temelju aplikacija koje su kriminalci koristili i mislili da su zaštićeni. Sky aplikacija se koristi više od 10 godina a prema našim podacima u BiH ju je koristilo oko dvije tisuće osoba", kazao je Dragan Lukač, prenosi Hina.

 

Pojasnio je kako je razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u BiH počelo uz suradnju s Eurpolom, a traga se i za osobama za koje se opravdano sumnja da su umiješane u niz ubojstava u BiH i regiji.

 

Poručio je kako će policijske agencije u Bosni i Hercegovini kad-tad doći do svih identificiranih počinitelja kaznenih djela među kojima, kako je potvrdio, ima i policajaca. "To im neće biti oprošteno", kazao je Lukač. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO