Dozvole opskrbljivačima električne energije iz Širokog Brijega, Gruda, Posušja

Datum objave: 01.02.2022   Broj čitanja: 2248
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na sjednici održanoj u utorak usvojila je Nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom dozvola II. reda podnositelja zahtjeva VIBAR d.o.o. Široki Brijeg.
Dozvole opskrbljivačima električne energije iz Širokog Brijega, Gruda, Posušja

 

Usvojena su i dva rješenja po prijedlogu Dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "PLIVA" d.o.o. Jajce i VODOVOD d.o.o. Posušje, priopćeno je iz FERK-a.

 

Navodi se kako je usvojen i Zaključak po zahtjevu za izmjenu i dopunu Dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva TAKTIK d.o.o. iz Gruda.

 

FERK je usvojio i jedno rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva Solarna elektrana "HRGOTA SOLAR", vlasnika Vedrana Hrgote iz Busovače, za solarnu fotonaponsku elektrana "HRGOTA SOLAR".

 

Doneseno je i Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva Doo "ČAVKUNOVIĆ - BP" Bihać, kao i Rješenje o privremenom oduzimanju Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelju zahtjeva "VARIPLAST" d.o.o. Gračanica.

 

Kada su u pitanju nacrti dozvola, na redovitoj sjednici usvojena su četiri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije i to za: FIO d.o.o. Sarajevo, "AMITEA-II" d.o.o. Mostar; D.D. "VISPAK" prehrambena industrija Visoko i ENERGOSOL d.o.o. iz Jablanice.

 

Usvojeno je i pet Nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Obrt "RnP Energy", vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače za tri solarne fotonaponske elekktrane "VG1“„VG2“ i „VG3“, „PV SOLIS“, vlasnika Habiba Šute iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu „SOLIS” i „ES SOLAR ENERGY“, vlasnika Fahre Škapura iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu „ ES SOLAR ENERGY 1-23 kW”.

 

Iz naftnog gospodarstva usvojen je i nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om, podnositelja zahtjeva GAS&GAS d.o.o. Kiseljak.

 

Iz FERK-a navode kako se svi navedeni nacrti dozvola mogu preuzeti na web stranici.

 

Zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrt do 10. veljače do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

 

Na sjednici su donesena i tri rješenja po prigovoru kupaca, navodi se u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO