Održana dvanaesta Noć muzeja u Gorici

Datum objave: 29.01.2022   Broj čitanja: 2255
Noć muzeja koja se u petak 28.01.2022. godine u Hrvatskoj održala po 17., a u Gorici po 12. put i ove godine je privukla veliki broj posjetitelja.
Održana dvanaesta Noć muzeja u Gorici

 

Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je „Muzeji – između stvarnog i digitalnog“.

 

U programu Noći muzeja sudjelovalo je preko 210 kulturnih institucija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, organizirano je preko 450 različitih programa, u Noći muzeja je preko digitalnih platformi sudjelovalo više od 44.000 pratitelja, a do ponoći je zabilježeno preko 75.000 posjetitelja kulturnih ustanova.

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, Župni ured Gorica, Matica hrvatska – Ogranak Grude i Hrvatska franjevačka arheološka zbirka “sv. Stjepan” Gorica i ovu su godine organizirali još jednu zanimljivu Noć muzeja u Gorici.

 

Posjetitelji su u muzeju Hrvatske franjevačke arheološke zbirke mogli proći kroz tisućljetnu povijest našeg kraja, razmatrajući nalaze iz prapovijesti, preko rimskog, starohrvatskog i turskog doba, do današnjih dana. Kroz Staru crkvu sv. Stjepana Prvomučenika u digitalnom obliku kroz video projekciju vodio ih je Fra Ante Marić, a u galeriji Bratovštine bila je upriličena izložba fotografija koju je priredio Regionalni resursni centar pod nazivom „Prirodna baština“ prikazujući prekrasne živopisne fotografije našega kraja Krenice, Vrbine, Peć Mlina, Kravice i drugih.

 

Zaključujemo kako je Noć muzeja i ove godine bila uspješna, na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Održana dvanaesta Noć muzeja u Gorici
Održana dvanaesta Noć muzeja u Gorici
Održana dvanaesta Noć muzeja u Gorici
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO