U Hrvatskoj ukinuli COVID potvrde u niz državnih ustanova

Datum objave: 28.01.2022   Broj čitanja: 1196
Prije dva dana na snagu je stupila nova odluka Stožera kojom se za neke državne i javne firme ukida obveza COVID potvrda.
U Hrvatskoj ukinuli COVID potvrde u niz državnih ustanova


Prema toj odluci, one se više neće provjeravati kod zaposlenika državnih firmi poput Hrvatske poštanske banke, Hrvatske lutrije ili pojedinih lokalnih firmi, poput nekih komunalnih koje nemaju javne ovlasti kao što je, na primjer, Zagrebparking, donosi Index

 

Prema toj odluci koju je 24. siječnja potpisao šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović i koja je na snagu stupila dan kasnije, obveza provjeravanja COVID potvrda kod ulaska prestaje vrijediti za one javne službe ili firme koje nemaju status pravnih osoba s javnim ovlastima ili ne obavljaju javnu službu. Drugim riječima te potvrde više nisu obvezne za zaposlenike i korisnika institucija i firmi koje ne spadaju pod definiciju javnopravnih tijela.

 

No posjedovanje COVID potvrde i dalje je obaveza pri ulasku u objekt te za zaposlenike (koji se moraju testirati ako je nemaju)  državnih institucija poput MUP-a ili HZZO-a te institucija lokalne samouprave. Na tom popisu obaveznih je i HEP. Podsjetimo da je HPB danas objavio da ukida potvrde. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO