Rimac počeo ulagati u hrvatske startupe

Datum objave: 26.01.2022   Broj čitanja: 2144
Novo veliko startup iznenađenje iz Hrvatske zove se Codemap, piše u utorak Jutarnji list, navodeći da je u tu tvrtku uložio inovator Mate Rimac, finacijaš Tomislav Matić i fond SQ Capital.
Rimac počeo ulagati u hrvatske startupe

 

Zagrebačka tvrtka, koja je krajem 2020. provirila iznad radara, upravo je zaključila investiciju od 1,7 milijuna kuna (225.000 eura) za širenje u SAD.

 

Ne baš velik iznos u odnosu na investicije u startupe koje su u Hrvatskoj zaredale posljednjih nekoliko mjeseci. Međutim, Codemap je prvi startup u koji su svoj novac investirali osobno Mate Rimac, osnivač i direktor Rimac grupe te Tomislav Matić, osnivač i direktor Texo Managementa.

 

Vodeći ulagač u ovoj rundi je dosad slabije poznat hrvatski VC fond SQ Capital, koji je već podupro domaće igrače kao što su Sportening, Fueloyal, Farseer i Miret. K tome, osnivači Codemapa ovo ulaganje opisuju na razini tzv. anđeoske runde, usporedive sa sličnim ulaganjima na razini EU, a biznis kojim se bave opisuju poslovima kojima se bave poput Combisa i King ICT-a.

 

Osnivači Codemapa su ekonomisti Saša Janićijević i Goran Bušelić te programer Karlo Mamić. Saša Janićijević, suosnivač i izvršni direktor Codemapa, kaže da su dosad razvoj financirali vlastitim sredstvima i tražili ulagače.

 

Tražili smo investitore koji su zainteresirani za automatizaciju proizvodnje softvera. Naš je cilj s ovim sredstvima oformiti tim za američko tržište i širiti se na najvećem tržištu za razvoj softvera na svijetu, kaže Janićijević.

 

Codemap je prvi hrvatski no-code startup. No-code je naziv za različite web alate pomoću kojih je moguće ubrzati proizvodnju softvera. U prva dva mjeseca rada privukao je tisuću korisnika, preko njega je ugovorena izrada stotinjak softverskih projekata te je pomogao tridesetak ljudi u pronalaženju stalnog posla. Danas je to cloud platforma koja omogućava novi, efikasniji način ugovaranja i vođenja softverskih projekata, piše novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO