Stižu obavijesti o zapljeni imovine zbog neplaćanja RTV pretplate

Datum objave: 21.01.2022   Broj čitanja: 1680
U Mostar su počele dolaziti obavijesti Općinskog suda u Mostaru o preciznom vremenu izvršenja naloga o popisu imovine za zapljenu zbog neplaćanja RTV pretplate, što je izazvalo paniku među mnogima.
Stižu obavijesti o zapljeni imovine zbog neplaćanja RTV pretplate


Posebno su u strahu umirovljenici koji su prema svim statistikama najurednije platiše svojih obveza, jer ih je iznenadna obavijest o popisa imovine za zapljenu šokirala.

Jedna umirovljenica Mostarka nam kaže da noćima ne spava zbog obavijesti da će joj se za nekoliko dana po sudskom nalogu imovina popisivati zbog neplaćanja RTV pretplate, piše Klix.ba.

“Meni je to došlo kao grom iz vedrog neba. Nikada nisam dobila nikakav račun za RTV pretplatu koji bih trebala platiti, niti sam bila pozvana na sud zbog toga, niti dobila rješenje. Iskrena da budem, ja nisam znala ni da se zbog toga protiv mene vodi spor”, kaže Mostarka ogorčena onim što joj se dešava.

Iz mostarskih odvjetničkih ureda doznajemo da zadnjih dana umirovljenici uvelike traže pravnu pomoć zbog obavijesti za popis imovine za zapljenu i da su priče svima slične kako tome nije prethodio sudski spor.

Ova situacije je otvorila brojna pitanja od onoga kako će plaćati račune za uslugu o kojoj nemaju ugovor ni račun, do toga kako će im se imovina popisivati za zapljenu ako nikada nisu bili na sudu niti je bilo osnove za to.

Predsjednik udruženja potrošača Futura u Mostaru Marin Bago podsjeća da problemi s plaćanjem RTV pretplate traju godinama, ali da u Mostaru račun za tu uslugu koji je osnova za tužbu, po njegovim saznanjima nikada nije nitko dobio.

Podsjeća da je građanima Mostara račun za RTV pretplatu dolazio uz računu za električnu energiju što je ustanovljeno da nije u skladu sa zakonom. Tako i tužbe koje su dolazile neplatišama po toj osnovi su davno pale kao neutemeljene.

“Elektroprivreda nije izvršitelj te usluge i ne može to imati na svome računu, jer tu uslugu ne pruža. Televizija bi morala slati račune svakome na adresu, a oni to ne rade”, jasan je Bago.

Zbog čega RTV ne šalje građanima račune na njihove adrese, zašto još uvijek nema bazu podataka pretplatnika i zašto to nije uređeno zakonom, pitanja su za koja odgovore Bago uvelike vidi u ponašanju menadžmenta i politike.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO