Mesić razočaran: Milanović i Plenković su uz Čovića, na sceni je tuđmanizacija

Datum objave: 19.01.2022   Broj čitanja: 2297
Stjepan Mesić, čovjek koji je dilao ratne dokumente i rovario protiv Hrvatske kao njen predsjednik, gostovao je na N1 televiziji.
Mesić razočaran: Milanović i Plenković su uz Čovića, na sceni je tuđmanizacija


Razočaran je povratkom Tuđmanizacije i strah ga je da se ponovi politika Miloševića i Tuđmana o podjeli BiH. Iako politika Miloševića i Tuđmana nije bila ista, pokvareni Mesić je sve to utrpao u isti koš. "Očito što se Hrvatske tiče, mi smo mojim dolaskom za predsjednika Hrvatske i dolaskom Ivice Račana na čelo vlade, to je bila socijaldemokratska vlada, mješovita, ali mi smo najavili totalnu detuđmanizaciju. Ja sam tu politiku nastavio i poslije, moram reći za vrijeme Sanadera i on je prihvatio detuđmanizaciju. Situacija se promijenila i sad imamo opet tuđmanizaciju. To znači da se u predsjednikovom uredu odlučivalo o svemu, o odnosima sa susjednim zemljama.

Mi smo bili polupredsjednički sustav, ali on je bio više od predsjedničkog sustava. Sve se odlučivalo u njegovom uredu i mi smo to htjeli izmijeniti. U saboru smo željeli dobiti većinu, zato smo se izdvojili jedna veća grupa iz HDZ-a i s oporbom smo mislili da možemo dobiti većinu. Međutim, nismo uspjeli za jedan glas. To mi je žao jer smo tada mogli nastaviti zastupati politiku koju smo htjeli u korist Hrvatske i susjeda."

Mesić je poručio da je teško procijeniti tko ustvari provodi tuđmanizaciju, ali da se i Milanović i Plenković slažu u jednom, a to je podrška Draganu Čoviću kojeg Mesić naziva razbijačem BiH.

"Teško je to procijeniti, a obojica se slažu u jednom, to je da podržavaju Dragana Čovića, dakle HDZ BiH. On je razbijač BiH, to je sada postalo sasvim normalno kao što je to bilo lako zaključiti kada je Čović išao na proslavu zabranjenog Dana Republike Srpske. Ljubav s Čovićem se dalje nastavljala jer on je glavni partner Dodika koji je notorni razbijač BiH. Ja ne znam, ili ljudi ne razumiju o čemu se radi ili su jednostavno zalutali u politiku.

Ako ne razumiju tko razbija BiH, onda je to širi problem. Ja smatram da ne možemo voditi politiku u Zagrebu niti u Beogradu, ona se mora voditi u Sarajevu. Za to nema mogućnosti jer svjetski faktori su bili zauzeti nekim drugim centrima i ratištima, jednostavno su zapustili BiH i Crnu Goru. U Crnoj Gori se pokušava putem SPC-a pripojiti, dovesti vlast tako da se može pripojiti ponovno Srbiji. Nadam se da se to neće dogoditi jer Crna Gora je shvatila što znači nezavisnost i raspolaganje svojim resursima", rekao je Mesić.

Istaknuo je i da se hrvatska politika ne može fokusirati samo na izborni zakon u BiH i da kriza u BiH ne bi trebala dugo trajati.

"Ona je iscrpljujuća, pa i za Hrvatsku. Ne može se hrvatska politika voditi tako da bude fokusirana samo na Izborni zakon u BiH. Pa mi imamo toliko problema koje treba rješavati, imamo milijarde koje Hrvatska treba dobiti iz Europe, a nismo povukli te novce.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • XYZ23.01.2022 15:22 sati
    NECEMO VALJDA VRSITI MESIONIZACIJU.
  • X21.01.2022 20:20 sati
    Jedi si govno si
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO