Cvitanović: Ako propadnu pregovori, 19. veljače pripremamo hrvatski odgovor

Datum objave: 18.01.2022   Broj čitanja: 2272
Stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) su usuglasile prijedlog izmjena Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine.
Cvitanović: Ako propadnu pregovori, 19. veljače  pripremamo hrvatski odgovor

 

Ovo je priopćio predsjednik jedne od HNS-ovi stranaka HDZ 1990 Ilija Cvitanović. Ukazao je na to da su prijedlozi poslani posrednicima u pregovorima u ovim izmjenama iz Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Najavio je da će biti poslani i drugim sudionicima pregovora.

"Ovo je minimum ispod kojeg HNS neće ići", rekao je i poručio da stranke, za koje je naveo da predstavljaju bošnjački narod, ne žele rješenje, odnosno da žele održati postojeće stanje.

Kako je kazao, spomenute stranke se i kada razgovaraju ponašaju kao da ne razgovaraju.

"Žele nas dovesti u poziciju da se raspišu izbori, a nema prostora za izmjenu Izbornog zakona. Dogovorili smo da 19. veljače bude izvanredno zasjedanje HNS-a. Ako pregovori propadnu, tada ćemo se konsolidirati i dati sve odgovore na izazove koji su pred nama", izjavio je Cvitanović.

Predsjednik HNP-a Ivan Vukadin je podcrtao da je neprihvatljiva revizija domova naroda te narušavanje principa konstitutivnosti naroda.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO