Zašto bi Papa vjerovao narodu čiji su ga biskupi prevarili u više navrata?

Datum objave: 17.01.2022   Broj čitanja: 2118
Trubili su proteklih godina Papi Franji kako je Željko Komšić nelegitiman, kako ga Hrvati nisu birali, kako je ovakav, onakav...
Zašto bi Papa vjerovao narodu čiji su ga biskupi prevarili u više navrata?


Međutim, Papa Franjo danas mrtvo - hladno o Komšiću reče da je dobar čovjek, narazgovaraše se, razmijenili su i darove. A pisalo se proteklih dana kako će upravo Papa Franjo i njegova administracija kritizirati Željka Komšića.

A zašto bi Papa kritizirao Komšića? Zato što mu je to možda proteklih mjeseci rekao netko od vjerskih dužnosnika iz BiH. Naravno da ne, jer Papa očito više Hrvatima u BiH ne vjeruje.

Podsjećanja radi, vjerski dužnosnici u BiH, konkretno hercegovački biskupi u više navrata su prevarili pape.


Počelo je 60-ih godina prošlog stoljeća kad su Papi podmetnuli razgovor o raspodjeli župa kao dogovor, i stavili lažne potpise u ime naroda i franjevaca. Tada je na čelu biskupije bio Petar Čule. Papa je to odmah shvatio i nikad nije taj lažni dogovor Romanis Pontificibus uvrstio u službeno vatikansko glasilo Acta Apostolicae Sedis. Niti tadašnji sv. Pavao VI. niti ijedan Papa kasnije taj lažni dogovor nisu uvrstili u službene dokumente.


Kasnije se biskup Čule pokajao zbog svega, a to je posvjedočio blagopokojni fra Vendelin Karačić. „Da sam znao na što će ovo izać', nikad ne bih počeo. A da nitko ne ostane poražen, najbolje bi bilo da mi se dadnu Jablanica i Ploče, pa da svi odemo na Brig i da se izljubimo.“

- Tom ključnom izjavom biskupa Čule više smo se puta poslužili i fra Jozo i moja malenkost u razgovorima o hercegovačkom slučaju, kao i u barem jednom razgovoru - dobro se sjećam! - s biskupom Žanićem. Da je istinito ovo što sam napisao potvrđujem zakletvom i vlastoručnim potpisom, prizivajući za svjedoka presveto Trojstvo: Oca i Sina i Duha Svetoga. Tako je, tako mi Bog pomogao! - napisao je fra Vendelin Karačić.


Međutim, bilo je kasno.


Kasnije su se laži gomilale, prvo prema Međugorju gdje su prednjačili biskupi blagopokojni Žanić koji je od početnog podupiratelja djece iz Međugorja postao neprijatelj mjesta ukazanja Blažene Djevice Marije i današnji, živući Ratko Perić koji i danas piše knjige protiv Međugorja.


Situacija je eskalirala do te mjere da je Papa morao Međugorje oduzeti Hercegovini i staviti ga izravno pod Svetu Stolicu. U međuvremenu se pojavio i film "Od Fatime do Međugorja" koji izravno diskreditira hercegovačke biskupe.

Ovih dana govori se o tome kako je lažirana posljednja želja jednog fratra i sve to pod direktivom Ordinarijata u Mostaru.


I ako se zna da je većina problema, prevara Pape i Vatikana, krenula iz Hercegovine, a hrvatsko političko vodstvo u BiH je iz Hercegovine, onda je jasno da Papa ni vatikanska administracija neće olako povjerovati da je Komšić, koji je uistinu negativac kojeg biraju Bošnjaci, uistinu negativac.


Da nisu samo hercegovački biskupi problem potvrđuje i biskup Franjo Komarica koji je 9. siječnja na, zakon kaže neustavni, Dan Republike Srpske primio Orden Republike Srpske, dok je isto odlikovanje odbio muftija Edhem Čamdžić zbog svega što se radi i što se radilo Bošnjacima u Republici Srpskoj. Kasnije je Komarica, kako mu se bliži funkcionerski kraj, promijenio ploču pa postao protivnik Milorada Dodika, međutim lako je sada pričati kad su Hrvati već napustili ta tisućljetna ognjišta, a Komarica više nema nikakvu odgovornost.


Da zaključimo, Papu su prevarili i lagali njegovi prvi suradnici u Bosni i Hercegovini. Strah od Boga ovdje je, očito prevladan, a ako smo se kao narod doveli u tu poziciju, samo je pitanje kakva nas kazna čeka!


Ili se mijenjajmo, postanimo jedinstveni, pokajmo se za laži i nepravde kroz cijelo prošlo stoljeće do danas ili se pomirimo s tim da smo sami sebe sahranili.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO