Mikro povećanje zaposlenosti u F BiH

Datum objave: 15.01.2022   Broj čitanja: 949
Povećanje broja zaposlenih zabilježeno je u djelatnosti informacija i komunikacija..
Mikro povećanje zaposlenosti u F BiH

 

Federacija BiH je u studenom prošle godine imala 534.119 zaposlenih osoba, što je povećanje od 0,6 posto u odnosu na mjesec ranije.

 

Prema podacima Zavoda za statistiku Federacije BiH, najveće povećanje broja zaposlenih zabilježeno je u djelatnosti informacija i komunikacija za 1,4 posto, poljoprivrede, šumarstva i ribolova za 1,2 posto te u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (hotelijerstvo i ugostiteljstvo) za 1,1 posto.

 

Najveće smanjenje broja zaposlenih zabilježeno je u građevinarstvu i u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom i to za 0,4 posto.

 

U usporedbi s godišnjim prosjekom broja zaposlenih u 2020. godini na području Federacije BiH došlo je do povećanja broja zaposlenih za 2,7 posto.

 

Promatrano po djelatnostima u studenom 2021., u odnosu na prosjek 2020. godine, najveće povećanje broja zaposlenih zabilježeno je u djelatnosti informacija i komunikacija za 14,1 posto, administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti za 9,7 posto, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima za 8,5 posto, prenosi Klix.

 

U isto vrijeme najveće smanjenje broja zaposlenih je zabilježeno u djelatnosti poslovanja nekretninama za 8,8 posto te vađenja ruda i kamena za 6 posto.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO