Čović najavio posljednju rundu razgovora oko Izbornog zakona

Datum objave: 14.01.2022   Broj čitanja: 392
Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i HNS-a danas je izjavio da će posljednja runda razgovora s predstavnicima američke i europske administracije na temu izmjena i dopuna Izbornog zakona početi krajem mjeseca.
Čović najavio posljednju rundu razgovora oko Izbornog zakona

 

Čović je nakon sastanka s ministrima iz Vlade Republike Hrvatske, kojem su nazočili načelnici, gradonačelnici te predsjednici županijskih vlada izabrani ispred HDZ-a BiH održanom na Kupresu kazao da u vezi priče oko izmjena Izbornog zakona „ima puno stvari koje bi uvjetno mogle biti novitet“.

- Ali, to je kontinuitet onoga što radimo, a što nismo uspjeli uraditi u prošloj kalendarskoj godini koju smo obilježili kao onu koja bi trebala dati odgovor kako napraviti izmjene i dopune Izbornog zakona, a da osiguramo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i provedemo sve presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH - rekao je Čović.

Dodao je da se na dnevnoj bazi održava na desetke razgovora. Tijekom sljedećeg tjedna, najavio je, razgovori će biti vođeni u online formatu.

- U konačnici će, zadnji put sam rekao oko 20. siječnja, ali, mislim, 23., 24. i 25. ovog mjeseca biti završni razgovori s predstavnicima američke i europske administracije na temu izmjena izbornog zakona, sukladno provedbi Sporazuma iz Mostara koji se tiče Izbornog zakona, znači legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i, naravno sve ono što se veže uz to, ograničene izmjene Ustava. To bi trebao biti okvirni rok, kada bi se trebalo u konačnici usuglasiti na ovoj razini, a onda ići u parlamentarnu pripremu da bi sve to pravodobno mogli završiti, kako bi onda mogli organizirati, eventualno, izbore kako je to planirano - naglasio je Čović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio