Kristijan Marić otkrio da nije on htio ohladiti 'malinara' nego ovaj njega

Datum objave: 14.01.2022   Broj čitanja: 745
U nastavku suđenja premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalima u vezi s nabavkom 100 kineskih respiratora od 10 milijuna i 530 tisuća KM, suđenje je nastavljeno ispitivanjem svjedoka Kristijana Marića.
Kristijan Marić otkrio da nije on htio ohladiti 'malinara' nego ovaj njega

 

Kristijan Marić iz Mostara koji je dobio imunitet od kaznenog progona, pojasnio je da je on bio samo posrednik između Fikreta Hodžića te Sanje Lekić iz firme "BMTL Medikal" iz Crne gore i Kineza. Također je potvrdio da Hodžić nikad nije Sanji Lekić uplatio proviziju od 150.000 eura za nabavku respiratora.

Na pitanje odvjetnice Vasvije Vidović koja zastupa Fadila Novalića, Marić je potvrdio da mu je Fikret Hodžić govorio da surađuje s Vladom FBiH i da je u kontaktu s premijerom u kontekstu izrade dozvola za uvoz i pisma namjere za nabavku respiratora.

Svjedok je također potvrdio da kada je Hodžić govorio da će "častiti" svoje ljude, nije spominjao imena.

Na pitanje državnog tužitelja Mirze Hukeljića, Marić je kazao da je u travnju 2020. godine od Fikreta Hodžića dobio dva pisma namjere, jedan za nabavku respiratora tipa HCV E003 , a drugi za respiratore tipa ACM 812 A. Drugo pismo Hodžić je mailom dobio od Novalićeve tajnice Bahre Džake i proslijedio ga preko Whatsappa Kristijanu Mariću.

Obrana je na ranijem pretresu prikazala komunikaciju Marića u grupi "Kristian" u kojoj je iskazao netrpeljivost prema Hodžiću, te je uz dijeljenje fotografija pištolja, Marić je navodio šta će sve uraditi " malinaru".

Svjedok je danas kazao da Hodžiću nikada nije osobno prijetio te je naveo jednu situaciju u Mostaru u njegovom bivšem ugostiteljskom objektu u vrijeme kada je kasnila isporuka respiratora iz Kine, te je Marić morao zvati Kineze. Marić je danas izjavio da mu je Hodžić tada pokazivao svoj pištolj govoreći "Moramo to završiti, reci Kinezima da se to završi".

Svjedok je izjavio da su mu prijetili i Sanja Lekić i Fikret Hodžić.

Na pitanje Hodžićeve braniteljice Mirne Avdibegović, Marić je odgovorio da te prijetnje nije prijavljavao.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio