Grad Zagreb nudi Dinamu stadion na 99 godina

Datum objave: 11.01.2022   Broj čitanja: 2414
Izgleda da je počela akcija pripremanja uvjeta za gradnju novog maksimirskog stadiona, na kojem igra Građanski nogometni klub Dinamo.
Grad Zagreb nudi Dinamu stadion na 99 godina

 

Kako se saznaje, Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, sastao se nekoliko dana prije Nove godine s vodećim predstavnicima GNK Dinamo - Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave, i počasnim predsjednikom Mirkom Barišićem, a tema je bila gradnja stadiona.

 

Došlo se i do prvih konkretnih rezultata, iako je pretjerano govoriti da je dogovor na pomolu. Ali, načelno, sada se znaju najmanje dvije stvari: prva, GNK Dinamo je definitivno spreman preuzeti na sebe gradnju novog maksimirskog stadiona, i drugo, zauzvrat je Grad Zagreb spreman dodijeliti Dinamu 99-godišnju koncesiju na korištenje tamošnjeg zemljišta.

 

Usto, budući da bi rušenje sadašnjeg i gradnja novog stadiona mogli trajati dvije godine, Dinamo je za privremeno igranje svojih prvenstvenih utakmica spreman napraviti manji stadion, vjerojatno u Sesvetama.

 

Da su se razgovori o budućem stadionu pokrenuli s mrtve točke govori i podatak da je za kraj ovog mjeseca dogovoren novi susret Dinamova vodstva s gradonačelnikom Tomaševićem i njegovim suradnicima.

 

Također, sudionici sastanka iz prosinca ne žele govoriti o detaljima tog sastanka, ali smo dobili potvrdu da je bio konstruktivan i da postoji obostrana želja za uspjehom. 

 

- Želimo da Grad Zagreb dobije novi, moderan nogometni stadion. Nisu definirani nikakvi rokovi, ali mislimo da je to moguće realizirati do kraja ovog mandata, smatra jedan gradonačelnikov suradnik.

 

Uostalom, Tomislav Tomašević je u više navrata isticao da treba riješiti pitanje maksimirskog stadiona, premda je istovremeno bio izrazito kritičan prema modelu upravljanja unutar GNK Dinamo. Njegovi suradnici napominju da u Dinamu treba demokratizirati način upravljanja klubom, ali ne žele govoriti o konkretnim modelima, piše Jutarnji list.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO