Preminuo Tomislav Grizelj, Gruđanin impresivne biografije koji je izgradio Sarajevo

Datum objave: 11.01.2022   Broj čitanja: 2246
Danas je u 69. godini preminuo Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode "Grizelj" d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena.
Preminuo Tomislav Grizelj, Gruđanin impresivne biografije koji je izgradio Sarajevo


Rad i djelovanje Tomislava Grizelja čiji su korijeni iz Gruda vezani su za Sarajevo više od tri desetljeća. Portal Grude.com saznaje da je njegov otac rodom iz Sovića u općini Grude, odakle je otišao za Sarajevo.


Izravno je sudjelovao u plinifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju strojarskih postrojenja za potrebe ZOI'84.

Tijekom rata u BiH i nakon nje sudjelovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva, ali i cijele BiH. Godine 1991. je proglašen za menadžera godine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine, piše Klix.

Bio je na čelu kompanije koja je uz vlastiti "know how" pokrenula proizvodnju za termoenergetiku, gasnu tehniku, tretman i transport vode.

Autor je i koautor i sudjelovao je u izradi brojnih standarda, stručnih knjiga, publikacija iz oblasti u kojoj je djelovao, a posebno upravljanja okolišem.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002. i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udruženjima i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje, čiji je bio osnivač i pokrovitelj.

Svojim gospodarskim i društvenim angažmanom promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

Dobar dio svog vremena posvetio je društvenom angažmanu i nesebično doprinosio općem dobru putem niza asocijacija. Tijekom karijere obavljao je i dužnost predsjednika Udruge poslodavaca FBiH. Prije tri godine je nominiran za počasnog profesora Akademske unije Oxford.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio