Prema julijanskom kalendaru, danas se slavi Božić

Datum objave: 07.01.2022   Broj čitanja: 670
Kršćani koji se ravnaju prema julijanskom kalendaru, a među njima je i Srpska pravoslavna crkva, danas slave Božić ili blagdan Kristova rođenja.
Prema julijanskom kalendaru, danas se slavi Božić

 

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sinoć je, na Badnjak po julijanskom kalendaru, u hramu Preobraženja gospodnjeg u središtu Zagreba predvodio svečanu liturgiju.

 

Zbog epidemioloških mjera, ali i obnove hrama koji je stradao u zagrebačkom potresu, okupio se manji broj vjernika nego inače. Srpski patrijarh poručio je da je sretan što je u Zagrebu te je vjernicima uputio božićnu čestitku.

 

-Da osetimo mir radost i ljubav. Snagu, hrabrost i spremnost da ispravljamo sebe i da ispravljajući sebe poklanjamo sebe svakoga dana sve boljim i boljim svakome sa kim dolazimo u susret ne pitajući se odakle dolazi i koje mu je ime i prezime, poručio je patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

 

Patrijarh Porfirije u svojoj prvoj božićnoj poruci poziva na odgovornost i ističe da je pandemija pedagoška opomena čovjeku da se vrati Božjim zapovijedima.

 

Nakon jučerašnje posvete Badnjaka vjernici će se okupiti u hramovima na svečanim božićnim liturgijama, a zatim i za blagdanskim stolom.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • XXX07.01.2022 11:59 sati
    KOLIKO IMA SLAVLJENIKA U GRUDAMA NEKADASNJOJ OPCINI
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO