Prvi čovjek franjevaca: Fratri, divim se vašoj životnoj borbi kroz različite režime u Hercegovini

Datum objave: 03.01.2022   Broj čitanja: 3357
Prvi čovjek franjevaca na svijetu, generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli boravio je proteklih dana u Hrvatskoj i BiH, a osobito upečatljiv bio je njegov pohod Međugorju.
Prvi čovjek franjevaca: Fratri, divim se vašoj životnoj borbi kroz različite režime u Hercegovini


Jer upravo se u toj i okolnim župama događao i još se događa najveći progon franjevaca proteklih desetljeća, zato je i dolazak jednog ovakvog čovjeka izuzetno bitan. A da je Fusarelli svjestan što se franjevcima radi u Hercegovini potvrđuju i njegove riječi sa svete mise u Međugorju.

”Hvala mojoj subraći, Manjoj braći ove Hercegovačke franjevačke provincije za ono što žive i što čine u ovoj zemlji već godinama, stoljećima… I znamo kolika je bila cijena njihove nazočnosti i njihove službe ovdje, a ove noći na poseban način želim zahvaliti braći koja djeluju u ovoj župi i koji su na raspolaganju za prihvat, slušanje i ispovijedanje hodočasnika, i to čine s mnogim drugim svećenicima, redovnicima, redovnicama, laicima i volonterima. Neka vam Bog, koji poznaje svačije srce, uzvrati. Svakako, u ime cijeloga našega Reda, rasutoga po cijelome svijetu, izražavam radost, zadovoljstvo, a također i opravdani ponos što ovdje imamo braću koja su u službi mnogih”, zaključio je fra Massimo Fusarelli.

Franjevce je nahvalio i u Širokom Brijegu. Nakon prigodne molitve u crkvi i u ratnom skloništu, svega viđenoga i doživljenoga General je izrazio divljenje braći na životnoj borbi kroz različite režime i na snalažljivosti te sve usporedio s borbom franjevaca u Svetoj zemlji.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • DOMACIN05.01.2022 13:21 sati
    UVJEK SMO BILI NA STRANI I UZ NASE FRANJEVCE A TAKO CE I OSTSTI,NISMO PROTIV NIKOGA A NJIH CUVAMO I ONI OSTAJU OVDJE,ZAKLJCNO, NE DAMO DA IH ITKO DIRA.
  • ......03.01.2022 18:54 sati
    Franjevcu su žrtve trebali ste doći u Čapljinu Mostar - Cim Grude .....pa bi vidjeli kako je fratrima i koje žrtve prolaze
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO