FRA STANKO PAVLOVIĆ: BIT ĆE I GORE, ALI MI MORAMO BITI JUNACI VJERE

Datum objave: 25.12.2021   Broj čitanja: 4602
U prepunoj grudskoj, kamenoj ljepotici, crkvi Svete Kate u Grudama svetu misu predvodio je fra Stanko Pavlović.
FRA STANKO PAVLOVIĆ: BIT ĆE I GORE, ALI MI MORAMO BITI JUNACI VJERE

 

U nadahnutoj propovijedi grudski župnik se osvrnuo na aktualno vrijeme. - Od pozornice svjetskih zbivanja, vidimo, čujemo, što se događa i što se zbiva... samo nam donose neraspoloženje, strah, nered, pandemije kojima nema kraja. To su i ondašnje i današnje stvarnosti ovoga svijeta. Ali, nije to sve, nije to jedino! Jer sve je Gospodin Bog koji dolazi, koji ljubi, koji ne prestaje, koji ne odustaje od nas. I zato Isus dolazi k nama. Prije mjesec dva slušali smo kako su vodeći Europljani htjeli zabraniti spominjanje Božića i Isusa i nadomjestiti samo nekom frazom "planirani blagdan". Jedan od hrvatskih ministara prije nekog vremena rekao je da se božićne mise polnoćke mogu pratiti preko televizije, ne mora se ići u crkvu. Draga braćo i sestre bit će i gore, ali, sad smo mi ti koji se trebamo zauzimati, ostati uspravni i ispravni, progovarati kad treba progovarati. Vjerovati tvrdo kad drugi ne vjeruju. Kad se drugi izobličuju, mi se nećemo izobličiti, kad drugi odustaju mi nećemo odustajati nego ćemo stameno stajati za svoga Gospodina - istaknuo je fra Stanko.

Kazao je i kako žrtva i ljubav pobjeđuju! - Isus nije gluma, nego stvarnost i toplina! Gospodin Bog ne čini reda radi nešto, nego iz božanske ljubavi prema nama i za nas. I unatoč svemu, Isus dolazi i rađa se u štalici, u grubosti života. Da mi ne budemo grubi nego da budemo ispunjeni profinjenošću i Božjom toplinom ove noći. Ma Gospodin nas obvezuje. Mi u ovakvom svijetu moramo biti ispunjeni toplinom, čistoćom, da se i čovjek može na nas osloniti, a Gospodin u nas pouzati. I danas ovdje kao i drugdje trebamo biti junaci i svjedoci svoje vjere. Unatoč svemu, vjerovati i moliti, čvrsto ljubiti i ustrajati. Onda Božje svjetlo silno svijetli u tami ovoga svijeta - naglasio je grudski župnik.

Istaknuo je da je Bog ljubav. - Pa zato, ispunjeni milošću Božjom, čuvajmo milost Božju. Ispunjeni ljubavlju Božjom, posvećujmo ljubavlju jedni druge. To je Božić, to je Gospodin s nama, to je Gospodin za nas! I to treba biti naš odgovor, naša suradnja i naše srce puno Gospodina, a onda će u njemu biti mjesta za sve naše najbliže i za sve one koje susrećemo. Još više srca, još više duše, jednih drugima i jednih za druge - kazao je fra Stanko Pavlović, grudski župnik u prigodnoj propovijedi povodom svete mise polnoćke.


Grude.com


Povezane vijesti: ČETIRI KRŠTENJA U ŽUPI GRUDE U JEDNOM DANU! NOA, MIA, RITA I IVA PRIMILI PRVI SAKRAMENT


Župa Grude donirala 9 tisuća KM i tisuće KM u hrani, piću, potrepštinama pučkim kuhinjama Kruh svetog Ante

FRA STANKO PAVLOVIĆ: BIT ĆE I GORE, ALI MI MORAMO BITI JUNACI VJERE
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO