Pater poslao poruku i Hercegovini: Duhovni život nisu pravila, nego odnos sa živim Bogom

Datum objave: 24.12.2021   Broj čitanja: 3019
Kao smisao duhovne obnove istaknuto je to da se mladi trebaju približiti Gospodinu.
Pater poslao poruku i Hercegovini: Duhovni život nisu pravila, nego odnos sa živim Bogom

 

Adventsku duhovnu obnovu za mlade u crkvi Svetog Križa u Gružu, u Dubrovniku predslavio je pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, piše Medjugorje-info.com.

Kao smisao duhovne obnove istaknuto je to da se mladi trebaju približiti Gospodinu, zapitati se što je to u njihovu životu na čemu mogu poraditi da bi živjeli vjerodostojno.


Pater Horvat poslao je univerzalne poruke, a jedna od najjačih je ona da duhovni život nisu pravila, nego odnos sa živim Bogom.

– Iako je lakše živjeti tako da drugi ne znaju da smo vjernici, ipak se trebamo zapitati što možemo činiti da Gospodina bude više u našem životu. Zahtjevno je i teško, ali i vrijedno je – poručio je p. Horvat.

Kako bi mladi počeli s radom na sebi, najprije trebaju shvatiti smisao došašća. Predvoditelj duhovne obnove definirao ga je kao radosno iščekivanje Božića, a ne teško i naporno razdoblje.

Osvrnuo se i na značenje sakramenta Pomirenja u životima mladih ljudi. Iako se često čini besmislenim ispovijedati se jer su svjesni da će ponovno sagriješiti, grijesi nisu najvažniji u ispovijedi. Smisao je u pokazivanju želje za pokajanjem, pomirenjem i popravljanjem. Potaknuo ih je da ovo vrijeme iskoriste kao priliku da zatraže oprost od drugih, ali i da drugima daju oproštenje.

Nakon prvog dijela kateheze uslijedila je kratka stanka. U drugom dijelu programa duhovne obnove predvoditelj Horvat prisjetio se nekoliko vrlo teških trenutaka u svojoj službi, kada se susreo s pitanjem patnje.

– Smisao patnje treba promatrati kroz križ Isusa Krista. Patnja nije ona koja je konačna, jer život ne završava smrću. Duhovni život nisu pravila, nego odnos sa živim Bogom. Zato je naša smrt samo jedan prijelaz, ne kraj – poručio je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO