Od posljedica cjepiva preminuo je 33-godišnjak u Hrvatskoj. Koga njegova obitelj može tužiti?

Datum objave: 07.12.2021   Broj čitanja: 1716
Tek nakon devet mjeseci HALMED je priznao da je od posljedica cjepiva protiv korovirusa, AstraZeneca, preminuo mlađi muškarac (33).
Od posljedica cjepiva preminuo je 33-godišnjak u Hrvatskoj. Koga njegova obitelj može tužiti?

 

S obzirom da se radi o dokazanoj smrti, pitanje je tko će obitelji mladića platiti odštetu, s obzirom da se cjepivo predstavljalo kao sto posto sigurno, a jedini rizik je bio postotak kojim će cjepivo zaštititi pacijenta od zaraze.

O plaćanju odštete govorio je glavni epidemiolog HZJZ-a Bernard Kaić. Kaić je istaknuo i kako obitelj preminulog može tražiti odštetu, ali moraju dići privatnu tužbu.

- Pitanje je samo prema kome. Kada se radi o cjepivima iz obveznog programa cijepljenja, kada je država rekla da se djeca moraju cijepiti, pa ako onda dijete ima nuspojave, država preuzima odgovornost za to. Moram priznati da ne znam kako je kod ovih događaja nakon cijepljenja koja nisu obavezna. Meni bi bilo logično da se ide prema proizvođaču, tim više što u vrijeme kada je gospodin cijepljen, a nažalost i umro, nije bilo još jasno i poznato da cjepivo može izazvati takve nuspojave. To se kasnije utvrdilo - dodao je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO