In memoriam Nikola Grizelj-Nidžo: Bio si opis odanosti, vjernosti i ljubavi

Datum objave: 04.12.2021   Broj čitanja: 5271
Općinu Grude, svoju župu Gorica Sovići, svoju Bratovštinu ovih je dana napustio Nikola Nidžo Grizelj.
In memoriam Nikola Grizelj-Nidžo: Bio si opis odanosti, vjernosti i ljubavi


Od ovog dobrog i vrijednog obiteljskog čovjeka, člana Bratovštine Svetog Stjepana Prvomučenika Gorica - Sovići, opraštaju se mnogi.

Jer, neki su Nidžu upoznali na bojištu gdje se hrabro borio za svoju Domovinu i svoj hrvatski narod, neki dok je posljednjih godina spravljao vrhunske specijalitete u svom grillu. Nidžo je uvijek bio uz ljude, svakome pri ruci i zasigurno imat će ga se po čemu pamtiti.


Ovim putem ekipa portala Grude.com upućuje iskrenu sućut obitelji dragog nam pokojnika, te prenosimo oproštajnu poruku Bratovštine Svetog Stjepana Prvomučenika.

 

Poštovana obitelji Grizelj!

Dragi naš Nidžo!

Nama svima koji te poznajemo, koji smo s tobom rasli i živjeli, dijelili ovo podneblje, zrak i život, Ti ne možeš umrijeti. Mi smo jedni drugima u srcu. Ti si u našem srcu, i mi u Tvom. Upoznali smo se i najprije družili ovdje u našoj crkvi, u Šamatorju, na svetoj misi i na vjeronauku, u našoj školi.

Tvoj su Car i Carevica živjeli iskreno i odano u svojoj vjeri u dragoga Boga i tako i Tebe i Tvoje sestre odgojili. I to je bilo ono zajedničko svima nama. Nikad nismo svoju vjeru napustili, nikad ni pred kim ustuknuli kad je ona bila u pitanju. To je bilo jednostavno tako, kako kad dišeš, jedeš ili govoriš.

U teškim trenucima za naš narod, naša sela, Ti si, Nidžo, obukao uniformu Hrvatskog vijeća obrane i nisi falio ni jedan teren. Sa sv. misom u crkvi i odrješenjem odlazio si sa svojim prijateljima na bojišnicu s pjesmom na usnama. I vraćali se. Mnogi nisu Tvoje je srce kucalo za Tvoju i našu Domovinu.

Bio si član naše Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika od prvog trenutka. Ponosni i odani član. Spreman sve učiniti samo da Bratovština raste, cvjeta i da u njoj svi budemo sretni i zadovoljni. Da pomognemo bratu čovjeku, sirotinji.

Tvoja kuća, Nidžo, tužna uz cestu stoji i čeka na korake i glasove svojih milih. Na Tvoje korake, korake Tvoje Antonela, Tvog Jure i Mateja, Tvojih ministranata. I tiho lije suze velike tuge.

Hvala Ti, Nidžo, za sve. Ti si opis odanosti, vjernosti i ljubavi. Počivaj u miru Božjem.

Iskrena sućut obitelji Grizelj, svima Tvojima, a osobito supruzi Antoneli, sinovima Juri i Mateju.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!


Ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u ponedjeljak 6. prosinca 2021. godine. Obitelj prima sućut u mrtvačnici u župi Gorica - Sovići od 13:00 sati, a sprovodni obredi su u 14:00 sati na mjesnom groblju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ZA DOM05.12.2021 14:35 sati
    Pocivaj u miru Bozijem prijatelju.
  • ....04.12.2021 22:22 sati
    Pokoj vječni daruj mu Gospodine Počivao u miru Božijem 🙏🙏🙏
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio