KUPRES: Skijaška sezona počinje 18. prosinca

Datum objave: 01.12.2021   Broj čitanja: 3693
Nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom centru "Adria ski" na Čajuši kod Kupresa počinje 18. prosinca, kazao je za Fenu vlasnik tog centra Zvonko Bagarić.
KUPRES: Skijaška sezona počinje 18. prosinca

 

Naveo je kako su u tijeku završne pripreme, a već ranije su obavljeni neki zahvati na pogonu i vučnicama te na samoj stazi koja je nakon pada snijega već uravnana strojevima za održavanje staza.

 

-  Trenutno je na stazama oko 20 cm snijega. Međutim, već najavljuju kišu i rast temperature zbog čega smo se za otvaranje odlučili kad se najavljuje pad temperature, što je preduvjet za korištenje vodenih topova i umjetno zasnježivanje staza - kazao je Bagarić.

 

Uz staze će, kao i ranijih godina, biti postavljene kućice za okrjepu i stolovi na otvorenom te drugi prateći objekti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

 

Na spomenuto skijalište uglavnom dolaze gosti iz Dalmacije i Hercegovine, no prošle je godine, ističe Bagarić, zbog dobre ponude i povoljne cijene smještaja, bilo mnogo ljubitelja zimskih sportova iz više država Europske unije.

 

Cijene smještaja i drugih usluga se, navodi, nisu bitno mijenjale od prošle godine.

 

Dnevna karta uporabe skijališta za odraslu osobu iznosi 35 maraka, odnosno 25 za osobe mlađe od 14 godina, a poludnevna 25, tj. 20 maraka za mlađe.

 

Cijene iznajmljivanja opreme u skijaškom centru Adria ski se također nisu mijenjale od prošle godine tako da se skijaška oprema može iznajmiti po cijeni od 20 maraka za odrasle, odnosno 15 za mlađe osobe, dnevno.

 

Inače, Sportsko-rekreacijski centar "Adria ski" raspolaže s 5 ski-liftova, četverosjedom u dužini od 1850 metara, jednom sjedešnicom (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvije "sidro" vučnice u dužini od 1080 i 1150 metara, a ima i jedan baby lift dužine 300 metara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO