Postignut dogovor s rudarima: Dogovoreno 10 od ukupno 13 zahtjeva

Datum objave: 30.11.2021   Broj čitanja: 576
Direktor EP BiH Admir Andelija je kazao kako je važno što prije usuglasiti sve točke sporazuma kako bi se nastavila proizvodnja u rudnicima.
Postignut dogovor s rudarima: Dogovoreno 10 od ukupno 13 zahtjeva

 

Na prvom sastanku Sindikata radnika rudnika u FBiH i pregovaračkog tima Vlade Federacije BiH, koji je održan u ponedjeljak navečer u Sarajevu, postignut je dogovor o 10 od ukupno 13 rudarskih zahtjeva.

 

Kako je priopćeno nakon višesatnog sastanka, zahtjevi oko kojih nije postignut dogovor su visina dnevnica rudarima za vrijeme radničkog neposluha i prosvjeda, smjena direktora Elektroprivrede BiH Admira Andelije, kao i smjena direktora rudnika "Kreka" iz Tuzle Huseina Trumića.

 

Ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić rekao je kako će se pregovori nastaviti već danas u osam sati ujutro, prije sjednice Parlamenta. 

 

- Bilo je puno stvari koje nisu bile usuglašene i s jedne i s druge strane. Sutra rano ujutru nastavljamo pregovore i nadam se da ćemo usuglasti i ostale točke – rekao je Džindić.

 

 

Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudnika radnika u FBiH, očekuje da bude postignut dogovor i o preostalim zahtjevima, kako bi rudnici iz koncerna Elektroprivrede BiH ponovno pokrenuli proizvodnju. 

 

- Ono što je usuglašeno i oko čega nema više pregovora je povećanje cijena ugljena, sredstva se planiraju na uplaćenje troškova na plaću. Nećemo više plaće bez poreza i doprinosa. Dio sredstava ide na zaostala dugovanja, kazao je Husić nakon sastanka. 

 

Direktor EP BiH Admir Andelija je kazao kako je važno što prije usuglasiti sve točke sporazuma kako bi se nastavila proizvodnja u rudnicima.

 

- Ostale su tri točke koje ćemo razmotriti i jedna i druga strana i sutra ujutro se ponovno sastajemo i ukoliko budemo imali suglasnost da potpišemo sporazum. Vrlo bitno je da što prije usuglasimo kako bi proizvodnja u rudnicima započela, kazao je Andelija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio