Izetbegović: Sve probosanske stranke su protiv HDZ-a, iako su stranci na njihovoj strani

Datum objave: 29.11.2021   Broj čitanja: 1684
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka u Delegaciji EU na kojem se razgovaralo o izmjenama Izbornog zakona BiH poručio je da tek slijede najduži sastanci i da probosanski blok jedinstveno ide na sve ili ništa.
Izetbegović: Sve probosanske stranke su protiv HDZ-a, iako su stranci na njihovoj strani

 

Izetbegović je istaknuo: "Ili će sve biti riješeno ili neće biti ništa riješeno."

Kaže da najduži sastanci tek slijede i da za sada nema ništa konkretno osim što se osjeća ta kritična masa na probosanskoj strani da neće izaći ususret ničemu što je jednostrano.

"Moraju se uraditi izmjene i za Federaciju BiH i za Predsjedništvo BiH. Imamo blokade imenovanja Vlade FBiH, popune Ustavnog suda, pogledajte koliko strategija razvoja, preko 150 akata stoji u Domu naroda FBiH. Te stvari se moraju riješiti", rekao je.

Lider SDA ističe da mu je drago što su i ostali u tom probosanskom bloku jednako odlučni.

"Ne samo da sam ja pri tome, nego sam sjedio i s drugim probosanskim strankama i oni potvrđuju takvu stvar. Neće se moći izaći jednostrano HDZ-ovom prijedlogu", dodao je nakon sastanka kojem su prisustvovali i predstavnici SBB-a, NiP-a, A-SDA i drugi, prenosi Klix. 

 

Na novinarsko pitanje da li su stranci Izetbegoviću zaprijetili sankcijama, on kaže da nisu.

"Nisu prijetili sankcije, ali se vrši pritisak na sve strane, a ponajmanje na HDZ. Ali preživjet ćemo, nismo u politici od jučer. Treba postaviti sve na dvije noge", dodao je.

 

Iz svega je jasno da Izetbegović i probosanski blok ostaju najveći zagovornik ovakvog stanja u BiH, koje ne odgovara nijednom narodu, ali je političkim elitama kojih SDA na funkcijama ima najviše. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio