U Hrvatsku dogodine samo s tri doze cjepiva

Datum objave: 26.11.2021   Broj čitanja: 1854
Europska komisija jučer je predložila ažuriranje pravila o putovanjima unutar EU, koja su uvedena kao odgovor na pandemiju covid-19 i koja se tiču državljana tzv. trećih zemalja, a gdje spadaju i građani Bosne i Hercegovine.
U Hrvatsku dogodine samo s tri doze cjepiva

 

Prijedlog je da svi koji su se u proteklom periodu cijepljeni dvjema dozama protiv koronavirusa (ili jednom ako je cjepivo Johnson & Johnson) najkasnije 9 mjeseci nakon primanja druge doze prime i treću dozu vakcine tzv. booster da bi mogli imati valjanu covid-potvrdu priznatu u EU.

To će biti preduvjet za ulazak u zemlje Europske unije, a ova odluka trebala bi stupiti na snagu 10. siječnja 2022. godine.

Novi pristup Europske komisije bit će zasnovan "na osobi". U prijevodu, osoba koja ima važeću EU digitalnu covid-potvrdu u principu ne bi trebala biti podložna dodatnim ograničenjima, kao što su testovi ili karantene, bez obzira na mjesto polaska u EU. Od osoba bez EU digitalne covid-potvrde moglo bi se tražiti da se podvrgnu testu prije ili nakon dolaska.

Izvršna vlast EU također je predložila prihvaćanje svih cjepiva koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija u svrhe putovanja, što bi omogućilo "nebitna" putovanja u EU za ljude koji su cijepljeni kineskim cjepivima i cjepivima proizvedenim u Indiji.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Roko26.11.2021 11:57 sati
    Propast će Lidl u Imackom, ako hervegovci ne mogli prilazit.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO