Optužnica protiv Selme Cikotića: S ekipom ukrao oko 10 milijuna KM

Datum objave: 26.11.2021   Broj čitanja: 1669
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića, potvrđeno je jutros iz Tužiteljstva BiH.
Optužnica protiv Selme Cikotića: S ekipom ukrao oko 10 milijuna KM

 

Kako se navodi u priopćenju, optuženi se tereti da je u periodu od 2009. do 2011. godine, dok je obavljao funkciju ministra obrane BiH, zloupotrijebio službeni položaj državnog ministra, tako što je na nezakonit način, pogodovao kupcu na štetu ministarstva kojim je rukovodio.

Riječ je o planu izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, municije i vojne opreme. Naime, u optužnici se navodi da je Cikotić, potpuno nezakonito i zaobilazeći predviđene zakonske procedure, bez upoznavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH, vršio izmjene ugovora.

Izmjenama ugovora je preduzeću "Scout" d.o.o. Zagreb, umjesto zastarjelog naoružanja i municije koje je i bilo predviđeno za otpis i prodaju kako bi se smanjili troškovi čuvanja i održavanja, omogućio izvoz oružja i municije većeg kvaliteta i potražnje na tržištu.

Na taj način je oštetio proračun BiH za iznos od oko 9,7 milijuna KM, a i drugima je pribavio imovinsku korist u višemilijunskom iznosu.


Cikotić, kako stvari stoje, nikad neće odgovarati za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu, međutim hoće za grijehe iz novijeg vremena, ako SDA ne odredi drukčije...

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio