Izetbegović: Bili smo spremni prepustiti Predsjedništvo Hrvatima, sada više nismo

Datum objave: 25.11.2021   Broj čitanja: 2880
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sastanaka s međunarodnim predstavnicima u društvu s Dodikom i Čovićem kazao je da se ništa značajno nije dogodilo.
Izetbegović: Bili smo spremni prepustiti Predsjedništvo Hrvatima, sada više nismo

 

Također, potvrdio je da neće dopustiti da Hrvati biraju svog predstavnika i to bez rukavica u džepu, što je nastavak politike SDA jer je i Fadil Novalić ovih dana kazao da će od 30 do 50 godina Bošnjaci ovladati Bosnom i Hercegovinom.

- Ovo što traži HDZ za Predsjedništvo BiH, mi smo to bili spremni dati jednostrano u vrijeme Travanjskog paketa i Fileovim modelom. Sad to više nismo spremni zbog ovoga što su uradili. Sad će morati dati u Domu naroda mehanizme koji će zauvijek onemogućiti ovakvo ponašanje kako su se ponašali u protekle tri godine. I bez toga neće dobiti ono za što su zainteresirani – poručio je Izetbegović.

Dodao je da u FBiH neće biti dvije izborne jedinice i da neće biti asimetričnih rješenja, ali da je moguće riješiti pitanje izbora članova Predsjedništva uz istovremeno rješavanje pitanja ovlasti i nadležnosti domova naroda, na način da oni razmatraju isključivo pitanja koja se odnose na zaštitu vitalnih nacionalnih interesa. Međutim, upravo u tom grmu i leži zec jer ako Hrvati izgube mogućnost vitalnog nacionalnog interesa u domovima naroda, oni su preglasani, a samim time dugoročno otpisani.

- Oni su nama zaustavili 150 raznih odluka i zakona, od toga 37 zakona. Recimo, strategija koja se odnosi na prostorno uređenje FBiH je sedam godina na čekanju u Domu naroda. Oni nemaju pravo na te stvari. Kladioničari u BiH zarade više nego Elektroprivreda, svi ovi rudnici i Telecom zajedno. Nisu dopustili da ih oporezujemo. To nije vitalni interes hrvatskog naroda. To možda jeste vitalni financijski interes nekih političara. Morat će odustati od toga da rade takve stvari – izjavio je Izetbegović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio