Hrvatski veleposlanik u Beogradu pričao o građanskom ratu 90-ih: Suverenisti traže opoziv

Datum objave: 24.11.2021   Broj čitanja: 1617
Sramotno je da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu.
Hrvatski veleposlanik u Beogradu pričao o građanskom ratu 90-ih: Suverenisti traže opoziv

 

Poslije istupa veleposlanika Hrvatske u Beogradu Hidajeta Biščevića koji je Domovinski rat nazvao „građanskim“ oglasili su se i Hrvatski suverenisti koji najoštrije osuđuju ovakvu izjavu veleposlanika, piše Večernji.hr.

 

Navode kako je Biščević u međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce ratna zbivanja devedesetih godina okarakterizirao kao građanski rat te da je nepojmljivo da veleposlanik države koja je stvorena krvlju hrvatskih branitelja daje ovakve izjave.

 

 

– Ovakvim sramotnim izjavama zapravo podilazi politici Republike Srbije, države u kojoj trenutno obnaša dužnost. Sramotno je da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu. Veleposlanik Biščević očigledno je zaboravio čije interese mora zastupati, a to su interesi Republike Hrvatske te interesi hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini. Nažalost, na ovom planu je u potpunosti zakazao jer je upravo ove godine tzv. bunjevački jezik proglašen službenim na području grada Subotice.

Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske te opoziv dotičnog veleposlanika, kaže predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan28.11.2021 10:36 sati
    Treba provesti Ilustraciju i ovakve stvari se nece dogadati ovo su vam sve udbasi koji pate za jugoslavijom
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO