Mamić nakon uhićenja Vekića: U tišini radim na reformi pravosuđa, istina i vrijeme su na mojoj strani

Datum objave: 24.11.2021   Broj čitanja: 398
Suspendirani osječki sudac Zvonko Vekić i njegova suosumnjičena prijateljica su nakon jutrošnjeg uhićenja i pretresa u Osijeku dovedeni u Zagreb, gdje će ih istražitelji ispitati o optužbama za pranje novca.
Mamić nakon uhićenja Vekića: U tišini radim na reformi pravosuđa, istina i vrijeme su na mojoj strani

 

I Vekić i njegova prijateljica uhićeni su, kako saznaje Index, zbog sumnje na pranje novca te se terete za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Riječ je o nastavku slučaja povezanog s optužbama Zdravka Mamića, od kojeg je Vekić navodno primio 370.000 eura mita za sebe osobno te za suce Darka Krušlina i Antu Kvesića.

Kako doznajemo, sumnja se na to da su Vekić i njegova prijateljica htjeli novac mita oprati kroz kupnje nekretnina, automobila te kroz stavljanje novca na štednju. 

Što se nekretnina tiče, radi se navodno o barem jednom stanu u Osijeku.

O svemu se na Facebooku javio i Mamić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Posljednjih tjedana i mjeseci u tišini radim na reformi pravosuđa, a danas se vidi još jedan u nizu rezultata onoga što smo zajedno pokrenuli – uhićen je sudac Vekić i njegova prijateljica zbog sumnje za pranje novca koji su izreketarili od onih kojima su trebali suditi po zakonu. Da, dobro ste pročitali, sudac Županijskog suda bavio se PRANJEM NOVCA. Netflix, pusti Narcose, dođi ovdje. Nadam se da neki sudac nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna djelatnost u fušu, baš kao što je doživotno uzdržavanje bakica uz otimanje imovine, uzimanje robe u vrijednosti 100 000 eura i sadnja privatnih voćnjaka novcem poreznih obveznika. U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona. Nadam se da je i suce Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sram kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me nitko od njih nije tužio za sve što sam iznio u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vrijeme su na mojoj strani", napisao je Mamić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • mostar24.11.2021 17:15 sati
    golemo
  • Mamo24.11.2021 15:58 sati
    S kim si taki si j,l tako uvik je bilo.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio