Siva ekonomija u FBiH u fokusu inspektora

Datum objave: 24.11.2021   Broj čitanja: 506
Fokus pojačanih inspekcijskih nadzora je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i izvršenih usluga kao svakodnevni oblik sive ekonomije..
Siva ekonomija u FBiH u fokusu inspektora

 

U cilju suzbijanja nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora u Federaciji BiH koje su prepoznate pod pojmom "siva ekonomija", a u kontekstu osiguranja izvršenja zakona i Zaključka Vlade Federacije BiH o suzbijanju sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je usvojila Program pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine za period od 22. studenog do 24. prosinca, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

 

Tako će federalni tržišni inspektori i županijski inspektori rada na području svih županija u FBiH vršiti mješovite multidisciplinarne inspekcijske nadzore kod specifičnih grupa poslodavaca u oblastima ugostiteljstva, trgovine i obrta, a aktivnostima će neposredno i svakodnevno rukovoditi direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju Elmir Ramić.

 

-Fokus pojačanih inspekcijskih nadzora je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i izvršenih usluga kao svakodnevni oblik sive ekonomije koji direktno utiče na prihod Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije Bosne i Hercegovine, te rad na crno, koji ćemo kontrolirati u suradnji sa županijskim inspektorima rada - izjavio je glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju i koordinator pojačanih nadzora Elmir Ramić.

 

Ramić je istakao da će se pojačani inspekcijski nadzori obavljati i na Dan državnosti BiH, 25.studenog , kao i popularni „Crni petak“ (“Black Friday”), 26.studenog , kada će se s ciljem zaštite potrošača, vršiti i kontrole sniženja u skladu sa Zakonom o unutarnjoj trgovini FBiH i Zakonom o zaštiti potrošača BiH,priopćeno je iz FUZIP-a.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio