Čović: Izetbegović je mitoman koji truje vlastiti narod, našu BiH promovira kao svoju babovinu

Datum objave: 21.11.2021   Broj čitanja: 1928
Hrvatski narodni sabor (HNS) na čelu s Draganom Čovićem oglasio se priopćenjem za javnost nakon izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.
Čović: Izetbegović je mitoman koji truje vlastiti narod, našu BiH promovira kao svoju babovinu

 

Kako su naveli, "u posljednjih mjesec dana vremenskog okvira za postizanje konačnog političkog dogovora u rješavanju svih diskriminacija te svih neustavnih anomalija Izbornog zakona u cilju potvrđivanja europskih vrijednosti, gospodin Izetbegović pomiče (vlastite) granice u javnom i medijskom prostoru".

"Uz elementarno nepoznavanje povijesti i mitomanske poruke, ratnohušačko isticanje planova o kojima priča kao o nečemu sasvim normalnom, negiranja ratnih zločina i pokolja, on nastavlja promovirati našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao ‘amanet i babovinu’, kao SDA-ov begovat gdje će, ni manje ni više, on nekome nešto dati. To je valjda ta državna suverenost i dominacija kako ju promišlja unitaristička bošnjačka politika", stoji u priopćenju.

Dalje se navodi: "Ako su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije - ističemo da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti. Ako je ovo predizborni mitomanski skup - samo nastavite lažima obmanjivati vlastiti narod. Gospodine Izetbegoviću, negiranje nečijeg identiteta je kulturocid".

Ističe se da "ovakve poruke u jednom višenacionalnom društvu produbljuju podjele i ovo društvo vode u dodatnu nestabilnost".

"Pozivamo Vas da preuzmete odgovornost i prestane trovati svoj vlastiti narod. To nije put prema bilo kakvom kompromisu. Bosna i Hercegovina nije privatni begovat bilo koga. Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda se ne može nikome davati ili ne, to je ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava", zaključuje se u priopćenju HNS-a čiji je predsjednik Dragan Čović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO