Milanovićev plan za rušenje Plenkovića: Priprema tim za konačni obračun

Datum objave: 16.11.2021   Broj čitanja: 14021
Predsjednik države Zoran Milanović i jedan od vodećih hrvatskih znanstvenika Gordan Lauc ovih dana su kritizirali prisilne mjere cijepljenja u Republici Hrvatskoj.
Milanovićev plan za rušenje Plenkovića: Priprema tim za konačni obračun


Milanović tvrdi da ih se kod njega u uredu neće ni pridržavati, dok Lauc poziva i da se iziđe na ulicu zbog Titovih metoda. Zbog toga je večeras izbačen iz Znanstvenog savjeta Vlade RH.

O prisilama na cijepljenje što HDZ-ova vlada forsira proteklih dana Milanović je rekao sljedeće: “Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude”, kazao je i dodao: “Moja tajnica nije cijepljena. Rekla da se neće cijepiti, starija je žena”.

Novinari su ga pitali znači li to da neće tražiti covid potvrde i primjenjivati odluku Stožera. “Mislite da maltretiramo ljude? Ne, to sigurno ne. A-a. Nema šanse”, rekao je na kraju.


Lauc je Plenkovićeve poteze usporedio s Titovima. - Kada je Tito umro imao sam samo devet godina, no i danas se vrlo živo sjećam straha koji je taj devetogodišnji dečkić osjetio za svoju budućnost kada su objavili da je Tito umro. Sustavnim pranjem mozga država je postigla da se devetogodišnje dijete pita hoće li preživjeti bez "velikog vođe" koji se brinuo za njega. No to nije bilo tako samo u socijalizmu, tako je od početka civilizacije – države i narodi trebaju vođe koji se "brinu za male ljude - napisao je Lauc među ostalim.


Zanimljivo je da je i Plenković Laucove izjave nazvao politikanstvom pa je pitanje zna li nešto više...


Naime, upućeniji tvrde da Zoran Milanović ima plan za rušenje Andreja Plenkovića i priprema tim za konačni obračun s najmoćnijim čovjekom u Hrvatskoj, a u svemu tome kao jednog od idealnih kandidata za taj čin vidi i Gordana Lauca, znanstvenika s međunarodnom karijerom, poduzetnika, čovjeka koji otvoreno progovara o situaciji u Hrvatskoj. Milanoviću su krila porasla, rejting mu je sve veći, a i tradicionalno HDZ-ova dijaspora sada je kudikamo sklonija Milanoviću.


Međutim kao predsjednik države Milanović mora biti neovisan pa mora pronaći nekoga tko može na megdan Plenkoviću. U svom bivšem SDP-u koji je na izdisaju ne vidi lidera, kao ni u ostalim strankama ljevice. Mnogi tvrde da bi ovakav Milanović bio najbolji lider HDZ-a, međutim to se nikad neće dogoditi jer je previše otrovnih strelica ispaljeno da bi državotvorna stranka i po mnogima najbolji predsjednik nakon Tuđmana mogli naći zajednički jezik. I onda ostaje jedina opcija tražiti nekog novog... S obzirom na dugovječnost političkih karijera, Milanović s tek 55 zasigurno razmišlja kako potpuno preuzeti vlast, a pobjeda nekog njegovog mogla bi mu izglasati i veće ovlasti kao predsjedniku države. Je li to Gordan Lauc pokazat će vrijeme, međutim činjenica je da je u znanstvenim krugovima Lauc itekako veliko ime, iza sebe ima međunarodno iskustvo, a o pandemiji ne bira samo jednu stranu već sagledava činjenice. Hoće li to znati iskoristiti za buduće djelovanje, spomenuto političko, ostaje za vidjeti.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • terible18.11.2021 23:38 sati
  HDZ - Radi samo za sebe, zaboravio na narod,
 • Gr18.11.2021 19:12 sati
  HDZ se mora vratiti korijenima pod hitno.
 • Hrvat18.11.2021 13:52 sati
  Jedino MOST moze srusiti HDZ. Jedina su prava oporba.
 • Zg18.11.2021 11:22 sati
  Zanimljivo!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio