VIDEO: HRVATSKI NAVIJAČI I THOMPSON ODUŠEVILI KRALJA DIJASPORE MATU BULIĆA

Datum objave: 13.11.2021   Broj čitanja: 4163
Pjesma se ori u Splitu ove noći. Hrvatska se priprema za najvažniju utakmicu ove godine, onu protiv Rusije u kojoj je imperativ pobjeda i odlazak na Svjetsko prvenstvo.
VIDEO: HRVATSKI NAVIJAČI I THOMPSON ODUŠEVILI KRALJA DIJASPORE MATU BULIĆA


A nedjeljna pobjeda značila bi da Hrvatska brani srebro s mundijala u Rusiji, iz one divne 2018. godine, opjevane i zauvijek sačuvane u najljepšim mislima hrvatskog puka. Od tada do danas svašta se događa, međutim hrvatski čovjek ne gubi svoj ponos, ne malaksa mu ljubav prema Bogu i domovini, ne gubi nadu u bolje sutra na svojim tisućljetnim ognjištima. I zato se i večeras pjeva u mnogim hrvatskim krajevima, a tako je i u predivnom Splitu, odakle su nam se javili hrvatski navijači, pripadnici udruge Mi Hrvati, a dio njih je večeras u društvu s Markom Perkovićem Thompsonom, tvorcem nekih od najljepših domoljubnih i ljubavnih pjesama u Hrvata.


Uz Markove hitove, zapjevali su i hercegovačku himnu i njene stihove: Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva, sve to ima zemlja ta moja Hercegovina... Nekom je palo na um da bi trebalo nazvati i autora himne Hrvata u Hercegovini, ali i šire... Mate Bulić bio je s druge strane. Iako se i sam borio protiv pošasti našeg vremena, kralj dijaspore je djelovao pun energije i ushita zbog takvog zajedništva svog naroda, svojih navijača i ljubitelja hrvatske pjesme. Pozdravili su ga i navijački, uzvicima: Mate Bulić! I pljeskom! On im je uzvratio pozdrave.Da i sutra budu energični kao na ovom videu to im želimo i srdačno ih pozdravljamo, uz nadu da će njihov huk s tribina, ali i ispred malih ekrana odvesti Hrvatsku do pobjede na Poljudu i odlaska na još jedno veliko natjecanje. Idemo, viceprvaci svijeta! Idemo pobjednici!


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO