Akcija 'Bum' pod nadzorom tužiteljstava u HNŽ-u i ZHŽ-u, uhićeni se bavili drogom, imali pištolje, eksploziv...

Datum objave: 12.11.2021   Broj čitanja: 1845
Policijski službenici Federalne uprave policije - Terenski ured Mostar - Detašman Mostar u suradnji s Policijskom upravom Čapljina uhitili su dvije osobe u Širokom Brijegu i oduzeli tri kilograma heroina.
Akcija 'Bum' pod nadzorom tužiteljstava u HNŽ-u i ZHŽ-u, uhićeni se bavili drogom, imali pištolje, eksploziv...

 

Akcija "Bum" je provedena pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ-a na području Čapljine. Tom prilikom su uhićeni J.P. (1974) i V.P. (1991) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste pomenute osobe, te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku akcije, dana 11.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg pod nadzorom Tužiteljstva ZHŽ-a su na području Širokog Brijega uhapsili I.K. (1985) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" kao i krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Ova osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela u zemljama Europske Unije odakle je deportiran u Republiku Hrvatsku.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijeg policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese pokretnih i nepokretnih objekata koje na području općine Široki Brijeg ova osoba koristi i tom prilikom su pronađena oko dva kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, jedna ručna bomba, te vatreno oružje sa osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhićeni u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predno u nadležnost Tužiteljstvu ZHŽ-a uz  Izvješće o počinjenom krivičnom djelu.

Svi uhićeni se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju stjecanja proturavne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljali i stavljali u promet navedene opojne droge, radi stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge.

Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju krivičnih djela.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Anonimno13.11.2021 10:21 sati
    Dozivotno u zatvor kad vec nema smrtne kazne. To ste dovukli nasoj djeci. Fuj bando .
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO