Zlatan: 'Izgubio sam prijatelje, brata... neka počivaju u miru'

Datum objave: 11.11.2021   Broj čitanja: 15087
Zlatan Ibrahimović danas je jedan od najslavnijh i najbogatijih nogometaša na svijetu, no imao je puno skromnije početke, a život mu je obilježila i jedna velika tragedija.
Zlatan: 'Izgubio sam prijatelje, brata... neka počivaju u miru'

 

Otac mu je musliman iz BiH, majka katolkinja iz Hrvatske, dok je on rođen u Švedskoj. Odrastao je u predgrađu Malmoa, kvartu u kojem je svoj dom pronašlo puno imigranata.

Majka mu je radila kao čistačica i po 14 sati dnevno, a otac je bio domar. Razvod se dogodio kad je Zlatan imao samo dvije godine, a odlukom socijalnih radnika, on je dodijeljen majci, a njegova sestra Sanela ocu, piše Story.

Kako nije mogao bez sestre, počeo je živjeti s ocem, no ona je na kraju dodijeljena majci. Život s ocem nije bio nimalo lak, jer je imao problema s alkoholom, zbog čega ponekad nisu imali ništa u hladnjaku, no upravo mu je otac platio nogometni kamp onda kada nije imao za stanarinu i nikad nije slušao one koji su tvrdili da mu sin neće uspjeti.

– Nitko nije vjerovao u moj uspjeh. Svi su me ogovarali, ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti jer imam dug jezik. Ja sam svejedno sanjao i eto me ovdje. A gdje su oni koji su me blatili? Sada mogu pojesti svoje riječi, to je moj najveći trofej, poručio je jednom prilikom Zlatan.

KRADLJIVAC BICIKALA

Zbog teške životne situacije Zlatan je u djetinjstvu često vrijeme provodio na ulici gdje su ga druga djeca nerijetko zadirkivala što je znalo rezultirati brojnim tučnjavama, a priznao je i da je često krao bicikle.

– Razvaljivao sam katance, bio sam pravi ekspert za to. Bum-bum i bicikl bi bio moj. Bio sam kradljivac bicikala, to je bio moj prvi posao. Počelo je nevino, ali ponekad bi stvar izmaknula kontroli. Jednom sam, sav u crnom, u stilu Ramba, uzeo velika kliješta i ukrao vojni bicikl. To mi je donosilo uzbuđenje. Uživao sam. Da budem iskren, više se radilo o adrenalinu nego o biciklima, pisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

Njegov su život obilježila i lijepa i ružna iskustva, a jedno od najgorih iskustava za nogometaša bila je smrt njegova brata Sapka. Zlatan je teško podnio bratovu smrt, budući da je bio jako vezan za njega, i nikad nije prebolio tu bolnu tragediju.

Sapko Ibrahimović preminuo je 2014. u 41. godini, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

Zlatan se preminulog brata prisjetio i u govoru kad je iste godine osvojio titulu igrača godine u Švedskoj.

– Još živim svoj dječački san kad je riječ o nogometu. Sve ove nagrade koje sam dobio dokazuju da sam napravio nešto dobro i da sam dobar u onome što radim. No, ovo je zasjenjeno onim što se dogodilo Klasu i Pontusu. Imao sam brata koji je preminuo u sličnim okolnostima. Postoji život, osim ovog nogometnog, koji je puno važniji. Neka počivaju u miru, rekao je Ibrahimović tom prilikom. Igrači koje je spomenuo su Klas Ingesson koji je preminuo od raka, te Pontus Segerström koji je imao tumor na mozgu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio