Dva radnika pala u Bosnu, potraga se nastavlja ujutro

Datum objave: 08.11.2021   Broj čitanja: 1886
Dvojica od trojice turskih radnika ispala su iz korpe krana u nabujalu rijeku Bosnu.
Dva radnika pala u Bosnu, potraga se nastavlja ujutro

 

Djelomično je večeras obustavljena potraga za dvojicom turskih radnika kompanije „Cengiz Innsat“, koji su nešto oko 14 sati iz korpe s krana upali u rijeku Bosnu, u naselju reonu sela Kahrimani općina Žepče - potvrdila je glasnogovornica Ministarstva unutarnjig poslova ZDŽ Aldina Ahmić.

 

- Potraga je prekinuta u smislu angažiranja čamaca i ronilaca, ali se i dalje nastavljaju aktivnosti na njihovom pronalasku, a koje se mogu poduzimati u ovim, otežanim okolnostima zbog mraka - istaknula je Ahmić.

 

Podsjetimo, dvojica od trojice turskih radnika ispala su iz korpe krana u nabujalu rijeku Bosnu, nakon čega su bili angažirani i pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a ZDŽ, Policijske postaje Žepče te Gorske službe spašavanja Žepče.

 

Prema riječima njihovih kolega, a koji su ih pokušali spasiti, jedan se radnik uspio sačuvati pada u vodu tako što se uhvatio za korpu. Grupa turskih radnika pratila je potragu s mosta u Begovom Hanu, gdje je, kako su kazali, uz obalu rijeke Bosne pronađena kaciga jednog njihovog kolege.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO