Pacijent u bolnici pao s kreveta i preminuo. Bolnica mora obitelji platiti oko milijun kuna

Datum objave: 07.11.2021   Broj čitanja: 3301
Pacijent je u bolnici pao i teško ozlijedio glavu, od čega je umro dva dana kasnije.
Pacijent u bolnici pao s kreveta i preminuo. Bolnica mora obitelji platiti oko milijun kuna


Opća bolnica obitelji pokojnika mora platiti ukupno oko milijun kuna s kamatama i sudskim troškovima. Tragedija se dogodila još u srpnju 2004. godine u bolnici u Sisku. Općinski i Županijski sud najprije su odbili tužbe supruge, kćeri i sina te je presuda postala pravomoćna. No, Vrhovni sud prihvaća reviziju, a Ustavni sud kasnije poništava sve presude te se postupak vodi ponovo.

U petak je sud u Sisku donio nepravomoćnu presudu kojom je kćeri i sinu, po naputcima Vrhovnog i Ustavnog suda, dosudio po 225.000 kuna, a ranije je supruga pravomoćno dobila 220.000 kuna. Na to idu kamate i sudski troškovi, pa se iznos penje na čak milijun kuna, piše Danica.hr.

Parnični postupak prije 15 je godina pokrenut protiv Specijalne bolnice za kronične bolesti Petrinja. U presudi se navodi kako je pacijent 6. srpnja 2004. oko 15 sati primljen na odjelu zbog problema dišnih puteva te smješten na stacionar gdje je trebao primati infuziju i lijekove. Idućeg dana bio je u dobrom stanju, pokazivao je znakove oporavka te je normalno komunicirao. No, 8. srpnja supruga ga je pronašla u bolničkoj sobi vezanog za krevet u vrlo lošem stanju i s njim nije mogla komunicirati. Uočila je tragove udarca na desnoj strani čela, a tu ozljedu ranije imao.

'Zbog vrlo lošeg stanja pacijent je prevezen u Opću bolnicu Sisak gdje je preminuo 9. srpnja u 4.50 sati ujutro. Obdukcijskim nalazom je utvrđeno da nije umro od bolesti zbog koje je zaprimljen, već kontuzije mozga koja je posljedica ozljede glave', stoji u presudi. Riječ je o pacijentu kod kojeg je provedeno operativno liječenje tumora grla i zračenje.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO